aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑ’ γκρουπ: Κόντρα Άρη, Απόλλωνα και Πάφος FC, ουραγοί Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Α’ γκρουπ: Κόντρα Άρη, Απόλλωνα και Πάφος FC, ουραγοί Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Η ειδική βαθμολογία του α’ γκρουπ, κατά την οποίαν συγκεντρώσαμε μόνο τους βαθμούς που πήραν οι ομάδες στη β’ φάση, βγάζει νόημα. Στον όμιλο του τίτλου σημειώθηκαν βαθμολογικές ανατροπές και δεν θα πρέπει να ξενίζει κανέναν οι θέσεις που έχει η καθεμιά από αυτές.

Εάν λοιπόν σε ένα υποθετικό σενάριο οι μονομάχοι άρχιζαν τον όμιλο τίτλου από μηδενική βαθμολογική βάση, πάλι ο Άρης θα ήταν πρώτος. Μάζεψε 11 βαθμούς, τους παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα.

Μόνο που οι συνδιεκδικητές του τίτλου θα ήταν άλλοι από αυτούς που έχει στην πραγματικότητα. Οι Απόλλων και Πάφος FC θα τον απειλούσαν λοιπόν, αφού πήραν από εννιά και οκτώ πόντους αντιστοίχως.

Από εκεί και κάτω, θα ακολουθούσε η τριάδα που θα ήταν αουτσάιντερ όχι μόνο για τον τίτλο, μα και για μια θέση στο Κόνφερενς Λιγκ. Να φανταστείτε ότι οι επίδοξοι πρωταθλητές, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, είχαν ίση «σοδιά» με την αδιάφορη του γκρουπ Ομόνοια, παίρνοντας με το ζόρι από τέσσερις βαθμούς.

Ειδική βαθμολογία πλέι οφ τίτλου

1. Άρης 5 3-2-0 10-2 11
2. Απόλλων 5 3-0-2 6-3 9
3. Πάφος FC 5 2-2-1 7-4 8
4. Ομόνοια 5 1-1-3 4-9 4
5. ΑΠΟΕΛ 5 0-4-1 3-5 4
6. AEK 5 1-1-3 4-11 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ