aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ40.000 ευρώ οι ζημιές στο νέο γήπεδο της Λεμεσού

40.000 ευρώ οι ζημιές στο νέο γήπεδο της Λεμεσού

Γης μαδιάμ τα έκαναν στη βόρεια κερκίδα του γηπέδου «Alphamega Stadium» οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ κατά το προχθεσινό ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα και των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η καταγραφή και η επιδιόρθωση των ζημιών που προκάλεσαν οι ανεγκέφαλοι. Στο γήπεδο μετέβη ο εργολάβος του γηπέδου και καταμέτρησε τις ζημιές. Αυτές ξεπερνούν τις 40 χιλιάδες ευρώ. Το βόρειο πέταλο θα παραμείνει κλειστό για τους επόμενους αγώνες, καθώς θα χρειαστεί μέρες για αποκατάσταση των ζημιών. 

Να σημειωθεί ότι κατά τους ελέγχους της Αστυνομίας, πριν από την έναρξη του αγώνα εντοπίστηκε στο χώρο των αποχωρητηρίων, στις κερκίδες του Απόλλωνα, κρυμμένο μέσα στο ψευδοτάβανο, ένα σακίδιο με 53 καπνογόνα και 9 φωτοβολίδες. 

Εξάλλου, επίθεση από 10 οπαδούς τους ΑΠΟΕΛ δέχθηκε 19χρονος φίλαθλος Απόλλωνα ο οποίος γύρω στις 21.15 αποχωρούσε με το όχημά του από το γήπεδο. Του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν στο πρόσωπο, όμως τον έσωσαν άλλοι υποστηρικτές του ΑΠΟΕΛ που επενέβησαν, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάκωση δοντιών άνω και κάτω γνάθου. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως έλαβε εξιτήριο.

Το παιχνίδι είχε αξιολογηθεί ως υψηλού κινδύνου και πάρα το γεγονός ότι επιστρατεύτηκαν πέραν των 230 αστυνομικών, οι ανεγκέφαλοι χούλιγκαν και των δύο ομάδων κατάφεραν να κάνουν έστω και για λίγη ώρα, κουμάντο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από μέρες προηγουμένως, με διάφορες προκλητικές αναρτήσεις οργανωμένων οπαδών να κάνουν «παρέλαση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έρευνες για τα επεισόδια συνεχίζονται από την ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί στο ΤΑΕ Λεμεσού. Στα χέρια των εξεταστών της υπόθεσης βρίσκεται υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου, το οποίο μελετάται σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι οπαδοί που ξήλωσαν και κατέστρεψαν πέραν των 300 καθισμάτων, προκάλεσαν ζημιές στα αποχωρητήρια της βόρειας κερκίδα, έγραψαν με σπρέι στους τοίχους και έσπασαν τις κάμερες ασφαλείας του σταδίου. 

Την δυσαρέσκεια του για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του γηπέδου εξέφρασε στον «Φ» στέλεχος του «Alphamega Stadium», τονίζοντας πως οι 1.300 φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας εισήλθαν στο γήπεδο με κάρτα φιλάθλου και εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ