19 παιχνίδια, μας δουλεύετε;

Σε 16 από τις 23 αγωνιστικές ορίστηκε αγώνας/ες τη «τσαγκαροδευτέρα»…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα ορισμού αγώνων τη Δευτέρα. Στο προχθεσινό παιχνίδι και άκρως σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία πλεύσης που διεξήχθη στο «Τάσος Μάρκου» μεταξύ της ΕΝ Παραλιμνίου και της Δόξας, διατέθηκαν πάνω-κάτω 400 μόλις εισιτήρια.

Το σκηνικό με τους αγώνες «τσαγκαροδευτέρα», τουλάχιστον με βάση το πρόγραμμα έως την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, προβλέπει άλλο ένα 90λεπτο. Την 1η Απριλίου, Ανόρθωση-Αλκή. Μάλιστα, τη μεθεπόμενη «στροφή» θα έχουμε και ματς Παρασκευή. Στις 15 Μαρτίου, Ερμής-Παραλίμνι! Εκεί να δείτε κοσμοσυρροή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σε μια αγωνιστική περίοδο κατά την οποία καταγράφεται αισθητά μειωμένη προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδά μας, ερχόμαστε να θέσουμε άλλο ένα εμπόδιο σε αυτούς που θέλουν να δουν διά ζώσης την αγαπημένη τους ομάδα. Τη Δευτέρα, η ημέρα όπου ξεκινά η εργάσιμη εβδομάδα και όπως είναι λογικό, προκαλεί στους περισσότερους δυσάρεστα συναισθήματα μετά τη ξεγνοιασιά του Σαββατοκυρίακου, a-priori «πετάμε» αγώνες.

Στη νήσο Κύπρο, με μεγάλη μάζα φίλαθλου κοινού να απέχει από τις κερκίδες, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό οι «οπαδοί της πολυθρόνας», ορίσαμε παιχνίδια ημέρα Δευτέρα στις 16 από τις 23 μέχρι στιγμής αγωνιστικές. Με εξαίρεση τις δύο πρώτες «στροφές» όπου τέσσερα συνολικά ματς πήραν αναβολή, μονάχα σε άλλες πέντε δεν προστέθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα αναμέτρηση την πρώτη μέρα της εβδομάδες. Την 5η, την 9η, τη 14η, την 21η και την 22η αγωνιστική. Μάλιστα, την 4η, 7η και 11η αγωνιστική είχαμε δύο αναμετρήσεις!

Και ενώ στη χώρα επικρατεί το εν λόγω σκηνικό, κάπου αλλού το πήραν χαμπάρι με τις αναμετρήσεις της Δευτέρας. Για παράδειγμα, στην Ισπανία η πίεση των φιλάθλων ανάγκασε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να τις καταργήσει από την επόμενη σεζόν. «Δεν θα υπάρχει πλέον ποδόσφαιρο τις Δευτέρες. Ποδόσφαιρο θα υπάρχει το Σάββατο και την Κυριακή. Οι «μπίζνες» είναι σημαντικές, αλλά οι φίλαθλοι είναι πιο σημαντικοί», σημείωσε ο Λούις Ρουμπιάλες.

Οι Γερμανοί φίλαθλοι, πάντως, ήταν οι πρώτοι που… έδειξαν τον δρόμο. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν απέναντι στην απόφαση των ομάδων της Μπουντεσλίγκα ώστε από το 2016 και μετά να γίνονται μόνο πέντε αναμετρήσεις ανά σεζόν τη Δευτέρα. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα υφίσταται μετά τη λήξη του τρέχοντος τηλεοπτικού συμβολαίου και από τη σεζόν 2020-21 δεν θα διεξάγονται αναμετρήσεις «τσαγκαροδευτέρα», με εκείνα τα παιχνίδια να μετατίθενται για την Κυριακή.