aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Καθάρισε» τη Βάαλβαϊκ και κοιτάζει κορυφή η Αϊντχόφεν

«Καθάρισε» τη Βάαλβαϊκ και κοιτάζει κορυφή η Αϊντχόφεν

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Αϊντχόφεν έκανε το καθήκον της κόντρα στο εντός έδρας απέναντι στη Βάαλβαϊκ, επικρατώντας 2-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στην Eredivisie.

Η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να φτάσει στο 12ο τρίποντο της σεζόν και να πλησιάσει τους πρωτοπόρους Άγιαξ και Φίτεσε σε απόσταση «αναπνοής», αφού ανέβηκε στους 40 πόντους και στο -1 από την κορυφή.

Η PSV άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι, με τον 33χρονο Ισραηλινό να στέλνει την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Λάμπρου. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμόρφωσε ο Ροζάριο στο 73′, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στα αρνητικά, ο τραυματισμός του Μαντουεκέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 23′.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, Ντε Χάαγκ και Έμεν έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι της ουράς. Ισορροπημένο το παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό, ωστόσο αμφότερες δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Στην 16η θέση της βαθμολογίας οι γηπεδούχοι με 11 πόντους, με την Έμεν να παραμένει στον «βυθό» της Eredivisie με μόλις 6 βαθμούς.

Η Φίτεσε συνέχισε την εξαιρετική φετινή πορεία της, καθώς επικράτησε 1-0 της Χρόνινχεν στο Άρνεμ και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Άγιαξ στους 41 πόντους. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπαζούρ στο 36′ με πανέμορφο σουτ, χαρίζοντας στην ομάδα του την τέταρτη διαδοχική νίκη της.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή (22/1)

Βίλεμ-Τσβόλε 1-3
(10′ Βριτ – 58′, 62′, 70′ Γκουτσανετζάντ)

Σάββατο (23/1)

Ντε Χάαγκ-Έμεν 0-0

Φίτεσε-Χρόνινχεν 1-0
(36′ Μπαζούρ)

Αϊντχόφεν-Βάαλβαϊκ 2-0
(45+1′ Ζάχαβι, 73′ Ροζάριο)

Χέρακλες-Χέρενφεν (22:00)

Κυριακή (24/1)

Φορτούνα Σιτάρντ-Άγιαξ (13:15)

Ουτρέχτη-Σπάρτα Ρότερνταμ (15:30)

Τβέντε-Φένλο (15:30)

Φέγενορντ-Άλκμααρ (17:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ