aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΙσπανία: Δικαστήριο της Μαδρίτης δικαίωσε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους

Ισπανία: Δικαστήριο της Μαδρίτης δικαίωσε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους

Κοινή δήλωση για το θέμα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας δημοσίευσαν οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τρεις σύλλογοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης να επιβεβαιώσει την υποχρέωση της UEFA να σταματήσει κάθε δράση κατά των ιδρυτικών συλλόγων της Super League.

Ταυτόχρονα, προαναγγέλλεται εμμέσως ότι οι τρεις ομάδες θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία της, χαρακτηρίζοντας τη θέση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας «μονοπωλιακή και αντιφατική», η οποία «βλάπτει το ποδόσφαιρο και την ανταγωνιστική του ισορροπία».

Η πλήρης δήλωση:

«Η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης σημειώνουν με ικανοποίηση την απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης να επιβεβαιώσει την υποχρέωση της UEFA να σταματήσει τις ενέργειες που ελήφθησαν κατά των ιδρυτικών συλλόγων της Ευρωπαϊκής Super League, συμπεριλαμβανομένων πειθαρχικών διαδικασιών κατά των τριών συλλόγων (που υπογράφουν τη δήλωση) και κατάργηση των ποινών και των περιορισμών που επιβάλλονται στους άλλους εννέα συλλόγους (Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τότεναμ) για την αποφυγή πειθαρχικών διαδικασιών της UEFA.

Το Δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα των υποστηρικτών της Ευρωπαϊκής Super League, απέρριψε την έφεση της UEFA κι επιβεβαίωσε την ειδοποίηση προς αυτήν ότι, εάν η τελευταία δεν συμμορφωθεί με την απόφαση, θα προκύψουν πρόστιμα και ποινική ευθύνη. Η υπόθεση θα αξιολογηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα αναλύσει τη μονοπωλιακή θέση της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είναι καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Η UEFA έχει αναγνωριστεί ως νομοθέτης, αποκλειστικός φορέας εκμετάλλευσης και ο μόνος αναγνωρισμένος κάτοχος των δικαιωμάτων των ευρωπαϊκών διαγωνισμών, καθώς και ως διοργανωτής.

Αυτή η μονοπωλιακή και αντιφατική θέση βλάπτει το ποδόσφαιρο και την ανταγωνιστική του ισορροπία. Όπως έχει αποδειχθεί πλειστάκις, οι οικονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς κι έχουν εφαρμοστεί ακατάλληλα. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να είναι εγγυημένο ότι θα κυβερνούν τις διοργανώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ