aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΓκαμπόν: Η FIFA ξεκινάει έρευνα για το σκάνδαλο της παιδεραστίας

Γκαμπόν: Η FIFA ξεκινάει έρευνα για το σκάνδαλο της παιδεραστίας

Η FIFA ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τη σοβαρότητα των κατηγοριών που διατυπώθηκαν εναντίον ορισμένων προπονητών του ποδοσφαίρου της Γκαμπόν, οι οποίοι είναι ύποπτοι για κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών.

Αντιμέτωπη με τη φρίκη γύρω από την κατάσταση, η FIFA αποφάσισε να αντιδράσει με κάθε επισημότητα. Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τις κατηγορίες για παιδεραστία που συγκλονίζουν το ποδόσφαιρο της Γκαμπόν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Guardian», τρεις προπονητές κατηγορούνται για «βιασμό ανηλίκων» και «σεξουαλικές επιθέσεις».

Ο Πατρίκ Ασόμου Εγί, ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου U17 της Γκαμπόν, κατηγορείται κυρίως για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε εκατοντάδες παιδιά. Οπως επίσης και οι Ορφί Μικάλα και Τριφέλ Μαμπίκα, δύο άλλοι προπονητές του συλλόγου. Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών εάν καταδικαστούν.

Ο Σέρτζι Μομπό, ένας προπονητής ποδοσφαίρου από την Γκαμπόν, κατηγορείται επίσης για κακοποίηση νεαρών παικτών αλλά και γιι το γεγονός ότι ζήτησε σεξουαλική συνεύρεση με ποδοσφαιριστές προκειμένου να τους συμπεριλάβει στις εθνικές ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ