aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΖε Ελίας για το επεισόδιο Ελευθερόπουλου-Μπερμούδες: «Πήγε να τον… σκοτώσει» (vid)

Ζε Ελίας για το επεισόδιο Ελευθερόπουλου-Μπερμούδες: «Πήγε να τον… σκοτώσει» (vid)

Κάποτε στο «Ριαθόρ»… Ο Ζε Ελίας έδωσε το «παρών» σε αθλητική εκπομπή σε κανάλι της Βραζιλίας, όπως και ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Χόρχε Μπερμούδες, και είχαν τη δυνατότητα να… σκαλίσουν το παρελθόν. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο γνωστό επεισόδιο ανάμεσα στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τον Κολομβιανό αμυντικό, παρουσιάζοντας και κάποιες λεπτομέρειες που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ο Ολυμπιακός είχε εκείνη την περίοδο (δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2001) καημό το γεγονός ότι αγνοούσε το «διπλό» σε επίπεδο Champions League και βρέθηκε μια ανάσα από το να κάνει… σεφτέ κόντρα στην εξαιρετική εκείνη την εποχή, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αλλά τα χάλασε ο Βαλερόν. Ο Ισπανός άσος ισοφάρισε σε 2-2 (είχε κάνει ο Ολυμπιακός 1-2 το 1-0) στα… χασομέρια με προβολή, εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Ελευθερόπουλο και Μπερμούδες.

Αμφότεροι είχαν εντονότατο επεισόδιο στα αποδυτήρια του γηπέδου της Γαλικίας, όπως έγινε γνωστό από τα ρεπορτάζ της εποχής, δίχως να βγουν περισσότερες λεπτομέρειες προς τα έξω. Φρόντισε να το πράξει ο Ζε Ελίας σχεδόν 18 χρόνια μετά… Παίρνοντας την… πάσα που του έκανε ο παρουσιαστής της εκπομπής, ο οποίος τον ρώτησε από ποιο ματς είναι η ερυθρόλευκη φανέλα που υπήρχε στο στούντιο της εκπομπής.

«Είναι η φανέλα με την οποία παίξαμε στην Κορούνια, όταν ο Μπερμούδες σχεδόν πήγε να… σκοτώσει τον Ελευθερόπουλο στ’ αποδυτήρια. Παίζαμε με την Ντεπορτίβο του Μάουρο Σίλβα και του Σέρχιο (νυν προπονητή στην ομάδα του Ρονάλντο, Βαγιαδολίδ) κι έμενε ένα λεπτό για τη λήξη. Νικούσαμε 2-1, θα ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην ιστορία του στο Champions League. Έμενε ένα λεπτό, έγινε το γέμισμα, ο Μπερμούδες κάλυπτε την μπάλα (σ.σ. περιγράφει παραστατικά τη φάση στο βίντεο) για να τη μαζέψει ο γκολκίπερ.

Έκανε την προβολή ο Βαλερόν, πουφ, γκολ. Ο τερματοφύλακας κοίταζε παράξενα προς τα πάνω. Ο Μπερμούδες έδειχνε με τα χέρια του και του έλεγε απευθυνόμενος: “Βγες, go out”. Μπήκαμε στ’ αποδυτήρια. Ο Μπερμούδες έβριζε (de puta). Είδε τον Ελευθερόπουλο να κάνει σαν γάτος -έτσι προσπαθούσε ν΄αποκρούσει την μπάλα σαν γάτα- και του λέει: Έπρεπε να βγεις.

Ο Ελευθερόπουλος άρχιζε να μιλά ελληνικά. Τότε ο Μπερμούδες του λέει: “E; Τι έγινε;”. Τον πιάνει από τον λαιμό, τον σηκώνει ψηλά και ήταν έτοιμος να τον χαστουκίσει λέγοντάς του: “Tι θέλεις;”, ενώ ο Ελευθερόπουλος (σ.σ. κάνει και πάλι σχετική αναπαράσταση ο Ζε Ελίας με τον παρουσιαστή) κουνούσε τα πόδια του στον αέρα.

Εγώ με τον Γκαμπριέλ Άλβες προσπαθούσαμε να τον ηρεμήσουμε και του λέγαμε: “Ήρεμα, έλα εδώ”. Μπήκαν και οι Έλληνες παίκτες στη μέση. Τότε χτυπά ο Άλβες τον γενικό αρχηγό και του λέει: “Μόνο οι δυο τους, άφησέ τους”. Ο Ελευθερόπουλος ακόμη ακούει Μπερμούδες και τρέχει…».

Το εν λόγω ματς και η επίμαχη φάση στο 03:03

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ