aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΖαγοράκης: Μεγάλος αρχηγός και… πολύ άντρας

Ζαγοράκης: Μεγάλος αρχηγός και… πολύ άντρας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έδωσε πριν από ακριβώς δέκα χρόνια την τελευταία επίσημη παράσταση με τη γαλανόλευκη. Στις 11/10/2006, η Ελλάδα νίκησε με 4-0 τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη στο Μπίλινο Μπόλγε, αποχαιρετώντας με τον κατάλληλο τρόπο τον μεγάλο αρχηγό της. Εκεί, στη Ζένιτσα, έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Για πολλά χρόνια ήταν το όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Να σηκώσει διεθνές τρόπαιο. Αυτός, το έκανε πράξη στο Euro 2004! Σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν ποδοσφαιριστές της εμβέλειας των Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Φίγκο και Πάβελ Νέτβεντ, αυτός αναδείχτηκε MVP!

Highlight καριέρας: «Έρχεται ο Λιζαραζού, τον περνάει ο Ζαγοράκης, έξω από την περιοχή ο Θοδωρής, μέσα στην περιοχή τώρα, κάνει τη σέντρα, κεφαλιά, ΓΚΟΛ! 1-0, ο Άγγελος Χαριστέας…». Μετά το Euro, έγινε διαφήμιση-λογοπαίγνιο με τον Ζιντάν: «Τον Ζαγοράκη ζητάν’».

Ήταν ηγετική φυσιογνωμία, ξεχείλιζε από τσαμπουκά, ήταν ακούραστος, γρήγορος, καλός χειριστής της μπάλας και πασέρ. Αν όμως έπρεπε να χαρακτηριστεί με μια λέξη, αυτή θα ήταν: πάθος. Τα στοιχεία που χρειάζεται δηλαδή κάθε παίκτης, για να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών.

Η δημοτικότητά του ανέβηκε στα ύψη βεβαίως μετά το καλοκαίρι του 2004, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο λεγόμενο ασθενές φύλο. Πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και η είδηση σχετικά με τα αυξημένα ποσοστά τεστοστερόνης. Για τον λόγο αυτό βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά αποδείχτηκε ότι οφειλόταν σε οργανικούς παράγοντες και όχι σε χρήση ουσιών.

Γεγονός που εξίταρε το γυναικείο πλήθος, αφού όπως χαρακτηριστικά μας το περιέγραψε τότε στη σχολή δημοσιογραφίας ο αείμνηστος πλέον δάσκαλος, Ηλίας Μπαζίνας: «Με απλά λόγια, είναι πολύ πιο άντρας από όλους μας». Την καρδιά του κέρδισε τελικά η πανέμορφη τηλεπερσόνα, Ιωάννα Λίλλη, η οποία έγινε σύζυγός του τον Νοέμβριο του 2005.

Το ποδοσφαιρικό του παραμύθι έκλεισε το 2007 και η ελληνική ομοσπονδία τον τίμησε ιδανικά. Στο γήπεδο που αγαπήθηκε όσο πουθενά. Στις 22 Αυγούστου 2007 διεξήχθη προς τιμήν του φιλικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία (2-3). Η κατάμεστη Τούμπα του επιφύλαξε έναν αξέχαστο αποχαιρετισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ