aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΞόρκισαν την κατάρα με Μάνταλο και... βοήθεια!

Ξόρκισαν την κατάρα με Μάνταλο και… βοήθεια!

Η ΑΕΚ μετά από πέντε μήνες πανηγύρισε εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Σκόρερ για την Ένωση ο Πέτρος Μάνταλος στο 57′. Ακυρώθηκαν δύο πεντακάθαρα γκολ για την ΑΕΚ στο 52′ και για τον Ατρόμητο στο 77′. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ανέβηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει τα ηνία και να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Περιστερίου. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι με αμυντικούς προσανατολισμούς ήθελαν να χτυπήσουν τις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε, όταν στο 10ο λεπτό ο Αϊντάρεβιτς συνεργάστηκε με τον Αραούχο και ο Αργεντινός δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με τους παίκτες του Σα Πίντο να καλύπτουν υποδειγματικά τους διαδρόμους.

Ο Ατρόμητος ισορρόπησε μετά το πρώτο τέταρτο και στο 20΄η εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε στο 34’, όταν ο Γιόχανσον από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε με κεφαλιά να σκοράρει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Κολοβέτσιος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο στόπερ της ΑΕΚ  αστόχησε από κοντά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το πρώτο σουτ στο τέρμα στο 40΄με τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε σταθερά.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος ήθελε να αιφνιδιάσει την Ένωση, κερδίζοντας κάποιες στατικές φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Μπάρκα. Στο 52΄η ΑΕΚ πέτυχε πεντακάθαρο γκολ με τον Αραούχο, αλλά ο βοηθός Τάτσης υπέδειξε λανθασμένα τον Μάνταλο σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που δικαιούταν, με τον Ντίντακ να βρίσκει με παράλληλη μπαλιά τον Μάνταλο και ο αρχηγός της Ένωσης δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 0-1. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος έψαξε την απάντηση, αλλά οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ αμύνονταν υποδειγματικά. Ο Σα Πίντο έπρεπε να ρισκάρει και στο 72’ πέρασε τους Τόνσο και Λημνιό για να τονώσει την επίθεσή του.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τόνσο έπιασε καταπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μπάρκα και στην επαναφορά ο Λε Ταλέκ βρήκε τον Λημνιό, ο νεαρός επιθετικός σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 57’ Μάνταλος

ΔΟΚΑΡΙΑ: 77′ Τόνσο- 10’ Αραούχο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 45+2’ Γιόχανσον

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα (72’ Τόνσο), Ούμπιδες, Πλατέλλας (72’ Λημνιός), Ντιγκινί (81’ Νταουντά), Λε Ταλέκ

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (90+2’ Γαλανόπουλος)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ