aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Ξελάσπωσε» την ΑΕΚ ο Μπακασέτας! (video)

Στον βούρκο της Λιβαδειάς η ΑΕΚ βγήκε… καθαρή. Με γκολ του Μπακασέτα μετά από ασίστ του Μελικιώτη (στο ντεμπούτο του), οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0).

Το ματς: Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Ο αγωνιστικός χώρος σε πολλά του σημεία είχε μαζέψει μπόλικο νερό, έχοντας ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναλωθούν σε παιχνίδι με βαθιές μπαλιές, ενώ στο χώρο του κέντρου κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και το κατάφερε εν μέρει στο πρώτο τέταρτο του ματς. Είχε δε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που επιθυμούσε. Στο 9ο λεπτό, λοιπόν, ο Βάργκας δέχθηκε την κάθετη από τον Κολοβέτσιο, πέρασε τον Μοσχονά και γύρισε στον Μπακασέτα αλλά ο Βούρος έδιωξε την κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού, πάνω στη γραμμή.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 18 λεπτά στο ματς, ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Ντίας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, το αρχικό 3-5-2 έγινε 4-4-2, με τον Μάνταλο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο, τον Βράνιες να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γκάλο στο αριστερό.

Στο 20’ ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με το σουτ του Σένκα μέσα από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Σουμπίνιο… χόρεψε τον Γαλανόπουλου και τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Ανέστη αλλά για κακή του τύχη, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 27’ ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου κύλησαν ήρεμα, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Ανέστη να επεμβαίνει με τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο σουτ του Μαχαίρα έξω από την περιοχή.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σένκα (54’ Μιλιάζες), Τόπι (70’ Καλτσάς), Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο (58’ Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84’ Μπακάκης), Βάργκας (65’ Μελικιώτης), Μπακασέτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ