aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ξεμπούκωσε ο Αστέρας!

Έσπασε το… ρόδι στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, βάζοντας τους πρώτους τρεις πόντους στο… σακούλι για φέτος, μετά το ξεκίνημα με «0 στα 3» κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όπου κατά κοινή ομολογία είχε καλή απόδοση.

Από το δεκάλεπτο «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, η οποία άνοιξε το σκορ στο 4’ με εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη από αρκετά πλάγια, που αιφνιδίασε τον Χουάντερσον. Στο 10’, ο Μανιάς πλήγωσε την πρώην ομάδα του, εκτελώντας από… θέση βολής μετά το στρώσιμο του Τόνσο.

Πολύ καλή μπάλα έπαιξε κυρίως στο πρώτο μέρος, η ομάδα της Αρκαδίας, αλλά και γενικότερα στο ματς. Δοκάρι είχε ο Καλτσάς στο 83’ με δυνατό σουτ.

Με… άγριες διαθέσεις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Αστέρας, δείγμα της δίψας που είχε για ένα γρήγορο γκολ και για τη νίκη μετά το «0 στα 3», που μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο, βάσει της εικόνας του. Ο Αστέρας ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε πολύ ωραία και στρωτά, ως συνήθως, επιβάλλοντας τους δικούς του… κανόνες στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνοντας ότι είναι αυτήν την περίοδο πολύ καλύτερη ομάδα ποιοτικά και στον τρόπο λειτουργίας. Έπαιζε ουσιαστικά μια ομάδα πολύ δεμένη κόντρα σε μια που ψάχνεται (πράγμα πολύ λογικό, αφού άλλαξε πρόσφατα προπονητή) και η ομάδα υπολείπεται ούτως ή άλλως σε δυνατότητες από τον σημερινό της αντίπαλο.

Ο Τσιλιάνιδης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ταλαιπώρεισαι μόλις στο 2’ την άμυνα των φιλοξενούμενων με την ταχύτητά του, αλλά ο Φερνάντεθ αστόχησε από καλή θέση και με αυτόν τον τρόπο… ζεστάθηκε ο Αστέρας. Προτού, ο Κυριακόπουλος καρφώσει (4’) την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε και τον Χουάντερσον. Οι Αρκάδες δεν «έκατσαν» πάνω στο προβάδισμά τους και συνέχισαν με πατημένο το… γκάζι και το 2-0 δεν άργησε να γίνει. Ο Φερνάντεθ γέμισε, ο Τόνσο έστρωσε (ίσως να μην ήθελε να πασάρει) την μπάλα με το στήθος και ο Μανιάς εκτέλεσε ακαριαία τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Μέσα σε λίγα λεπτά, κουνήθηκαν τρίτη φορά στα δίχτυα, αλλά ο Φερνάντεθ, που πήρε το… ριμπάουντ από το σουτ του Μανιά, ήταν offiside και δεν έγινε το 3-0.

Η μια από τις μόλις δύο τελικές του Απόλλωνα στο πρώτο μέρος, έγινε λίγο μετά με το φάουλ (18’) του Τριάδη, που δεν απείλησε τον Παπαδόπουλο, ενώ η άλλη ήταν η προβολή του Ζοάο Πέδρο (32’), που πρόλαβε τον Ιγκλέσιας μέσα στην περιοχή, αλλά βρήκε τον αντίπαλο πορτιέρε σε ετοιμότητα. Στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου, ο Αστέρας ήταν και πάλι το αφεντικό, έπαιξε πάνω-κάτω στο ίδιο τέμπο, δίχως να έχει τη μεγάλη φάση, αλλά σίγουρα κυριάρχησε και σε αυτήν την περίπτωση, οι εννέα τελικές έναντι των δύο από την αντίπερα όχθη, μαρτυράνε την αλήθεια.

Κάπως διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου μέρους, που συνολικά είχε πολύ λιγότερες καλές φάσεις και αισθητά χειρότερο ρυθμό. Ο Αστέρας έλεγξε και πάλι την κατάσταση, ήταν ανώτερος συνολικά, αλλά κινήθηκε σε πιο χαμηλές… στροφές και δεν ήταν τόσο σαρωτικός όπως στα πρώτα 45 λεπτά. Ναι μεν μπήκε πιο δυνατά, έχοντας κεφαλιά του Μανιά (49’), σουτ του Τσιλιανίδη (52’) και τακουνάκι του Φερνάντεθ (55’) με καλές προϋποθέσεις, αλλά στη συνέχεια, άφησε το πόδι από το… γκάζι, δεν έβγαλε τόση ενέργεια και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ο Απόλλων, που ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα ή μάλλον καθόλου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αστέρας, που είχε και κάποια νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, είχε ένα ξέσπασμα και έφτιαξε σχεδόν όσες ευκαιρίες είχε σε όλο το προηγούμενο διάστημα και σίγουρα καλύτερες από όσες προηγήθηκαν στο δεύτερο μέρος. Ο Τσιλιανίδης (80’) δεν νίκησε τον Χουάντερσον μέσα από το «κουτί», ο Καλτσάς είχε δοκάρι με δυνατό σουτ λίγο μετά (83’), ο Τριανταφυλλόπουλος (85’) αστόχησε με κεφαλιά, προτού ο Μουνάφο τεστάρει την ετοιμότητα (88’) του Χουάντερσον και ο Ιγκλέσιας στείλει την μπάλα λίγο έξω στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ