aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ξαναήρθε για το… σεντόνι η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ… επέστρεψε μετά την εξαφάνιση της στην Λεωφόρο και το έκανε με εμφατικό τρόπο! Νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαρμπόσα, παρουσίασε ξανά ανταγωνιστική εικόνα και πλέον περιμένει τον ΠΑΟΚ για ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά!

Έτσι έπαιξαν:

Η ΑΕΚ έδειξε και ήταν… σκασμένη στο 3-0 της Λεωφόρου και ο Νίκος Παναγιώταρας φρέσκαρε-όχι σε μεγάλο βαθμό- την ενδεκάδα της «Ένωσης». Ο Ανέστης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ντίντακ, δεξί ο Γκάλο που επέστρεψε μετά τις απαραίτητες ανάσες και ο Κολοβέτσιος με τον Λαμπρόπουλο-αντί του Άρθο- στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμόες σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Μάνταλο και Γιόχανσον μπροστά του. Στα «φτερά» ο Αραβίδης με τον Μπαρμπόσα και στην κορυφή του 4-3-3 ο Τζεμπούρ. Ο Παναθηναϊκός, στον αντίποδα, μετά την πρώτη νίκη σε ντέμπι την φετινή αγωνιστική περίοδο παρατάχθηκε με μόλις αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Τον Μπουμάλ αντί του Λέτο.

Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού», δεξιά στην άμυνα ο Μέστο, αριστερά ο Νάνο και ο Μολέδο με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Κουτρουμπής με τον Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό χαφ Λουντ, δεξί ο Μπουμάλ και ο Βιγιαφάνιες πίσω από τον Μπεργκ σε ένα 4-4-1-1.

ΑΕΚ… on fire!

Mετά την ήττα με κάτω τα χέρια στην Λεωφόρο και παίζοντας τα… ρέστα της για την πρωτιά στα πλέι-οφ, η ΑΕΚ έπρεπε να επιστρέψει αγωνιστικά, να βγάλει σφυγμό και να αφήσει στην άκρη την κούραση της τελευταίας εβδομάδας!

Η «Ένωση» καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να φανταστεί και μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Γιόχανσον! Ο Σουηδός «σηκώθηκε» μόνος του και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος του Παναθηναϊκού. Μονόλογος χωρίς ουσία, καθώς οι «πράσινοι» αν και είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων εξαιτίας των κακών δημιουργικών επιλογών.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να «χαλαρώσει» την πίεση και ήταν θέμα χρόνο να βρει την στιγμή του το «τριφύλλι» για να ισοφαρίσει. Στο 37′, όμως, ο ο Λουντ πλάσαρε πάνω στον Ανέστη και πέταξε στα σκουπίδια την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπεργκ. Οι «κιτρινόμαυροι» με το 1-0 δικό τους, περίμεναν το δεύτερο γκολ από ένα καλό επιθετικό τρανζίσιον και το βρήκαν στο 40′!

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται έξω από την περιοχή της, η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, ο Σιμόες άνοιξε στον κενό χώρο για τον Μπαρμπόσα και ο εξτρέμ του «δικεφάλου» με ιδανικό τελείωμα απέναντι στον Στιλ έγραψε το 2-0! Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με το οριζόντιο δοκάρι να σώνει τον Παναθηναϊκό από την κεφαλιά του Γιόχανσον!

Τα… κοκκόρια της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν να γενούν στο 2-0, μιας και ο Κουκουλάκης χάρισε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην κυπελλούχο Ελλάδος με την τραβηγμένη από τα μαλλιά αποβολή στον Βιγιαφιάνιες!

Μπαρμπόσα και… πάρτι!

Με το 2-0 στις πλάτες ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώρια. Με ένα 4-3-2 και ξεκάθαρη διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ, το «τριφύλλι» πατούσε καλύτερα, έδειξε καλή εικόνα και μόλις στο 54′ έφτασε στο ζητούμενο. Σέντρα του Νάνο από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Λέτο και ξανά ντέρμπι! Η ΑΕΚ αν και με παίκτη παραπάνω έδειχνε ξανά έντονα σημάδια κόπωσης, όμως, οι χώροι που άφηνε πίσω ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλοι και στις αντεπιθέσεις η «Ένωση» δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους.

Ο Τζεμπούρ στο 65′ έχασε την ευκαιρία για το 3-1, μια ευκαιρία που δεν έχασε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα. Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» ξανά τον Παναθηναϊκό από στημένη φάση!

Ο Πορτογάλος… ξεχάστηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πήρε την μπάλα συρτά όπως θα έπρεπε και με δυνατό σουτ(έβαλε και το κεφάλι του ο Μολέδο) έβαλε «σφραγίδα» και υπέγραψε το τέλος της σεμνής τελετής. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν σε αποσύνθεση, σε άλλο γήπεδο και θα μπορούσε να έχει τεράστιο πρόβλημα, αν η ΑΕΚ ήταν πιο ουσιαστική στις 3-4 πολύ μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Το «κιτρινόμαυρο» 3-1 έμεινε μέχρι τέλους, ο «δικέφαλος» μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρωτιάς και θα έχει την ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ να πιάσει κορυφή στην βαθμολογία.

Ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+1′ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59′ Μπακάκης), Τζεμπούρ (78′ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (41′ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88′ Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46′ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ