aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Βύθισε» τον ΠΑΣ ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός «πετάει», ο ΠΑΣ Γιάννινα… παραπατάει!

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα επικράτησε με 1-0 των Ηπειρωτών χάρη στο γκολ του Άργκους, μείωσαν την διαφορά από τον έκτο Παναθηναϊκό στον πόντο και στους τέσσερις από τον πέμπτο Άρη. Αντιθέτως, οι Ηπειρώτες παρέμειναν στην 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League, ενώ νιώθουν… καυτή την ανάσα τόσο του Λεβαδειακού όσο και του ΟΦΗ καθώς βρίσκονται δύο και τρεις βαθμούς πίσω, αντίστοιχα.

Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, με τον Παναιτωλικό να ισορροπεί το ματς στην επανάληψη, να έχει δοκάρι και να βρίσκει το γκολ της νίκης με τον Άργκους στο 79ο λεπτό.

Ο Παναιτωλικός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του. Έπαιζε στρωτό ποδόσφαιρο και προσπαθούσε με κάθετες μπαλιές να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, ο οποίος αμυνόταν υποδειγματικά στο μισό γήπεδο. Και στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Μάζουρεκ δεν κατάφερε να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα με το τακουνάκι και να την στείλει προς την εστία. Αυτή η φάση έδειξε να αφυπνίζει τους φιλοξενούμενους, που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έφτιαξαν τέσσερις ευκαιρίες να σκοράρουν!

Η πρώτη ήρθε στο 32’ όταν ο Νικολιάς μπήκε στην περιοχή αλλά το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε το… έβγαλε ο Γιαννακόπουλος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού βγήκε ξανά νικητής με τον χαφ του ΠΑΣ, αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του. Στα… καπάκια οι Ηπειρώτες είχαν νέα φάση αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μπαπτίστ μέσα από την περιοχή κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Μάνος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία στο μονοκόμματο σουτ που έκανε!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με ευκαιρία για τον ΠΑΣ αλλά το πλασέ του Βιντάλ κατέληξε στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου. Άμεση απάντηση (48’) από τους γηπεδούχους, με τον Νέοφυτο να… βγάζει το τετ-α-τετ του προωθημένου Μιχάι, κρατώντας το μηδέν! Εννιά λεπτά μετά ο Κύπριος τερματοφύλακας του ΠΑΣ βγήκε «νικητής» ξανά, διώχνοντας εντυπωσιακά το φάουλ του Αμαράλ, ενώ στο 62ο λεπτό οι Αγρινιώτες έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς αλλά η κεφαλιά του Μάζουρεκ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας!

Τα λεπτά περνούσαν, το αποτέλεσμα δεν άλλαζε αλλά ένα δεκάλεπτο πριν το φινάλε εμφανίστηκε σαν… ήρωας από το πουθενά ο Άργκους! Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός που είχε προωθηθεί, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την σέντρα του Μάρκος Πάουλο και με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 1-0 που παρέμεινε μέχρι το τελευταία σφύριγμα του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ