aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Βρήκε… γιατρικό με τη Λαμία ο ΟΦΗ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο ΟΦΗ με σοβαρή και μεστή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο Ηράκλειο με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες.

Αρκετά καλοί και σταθεροί στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί, διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο τρίποντο.

Σκόρερς για τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν είχε στον πάγκο του τον τεχνικό Γιώργο Σίμου λόγω οικογενειακού ζητήματος, οι Στάικος με πέναλτι (34′) και Βαφέας (85′). Αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος και στο -1 από την εξάδα.

Από την άλλη, η Λαμία δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Αρη πριν τρία βράδια, γνωρίζοντας την ένατη ήττα της σεζόν.

Το ματς
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ο ΟΦΗ ήλεγξε τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας σε κάποιο σημείο μέχρι και το 61% της κατοχής, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά στο να παράξει ευκαιρίες. Οσο περνούσε η ώρα, η Λαμία ανέβαζε «στροφές», απειλώντας πρώτη στο 14′ με αδύναμο σουτ του Προβυδάκη. Στο 32′, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, στην πρώτη του ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μπαλογιάννης από το ημικύκλιο της περιοχής σταμάτησε στο προτεταμένο χέρι του Αντέτζο.

Ενα λεπτό αργότερα ο Στάικος κέρδισε από τα έντεκα βήματα των Επασί, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 39′ μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων, καθώς μετά από καλοεκτελεσμένο χτύπημα κόρνερ, ο Βούρος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι των Φθιωτών.

Σωστή διαχείριση, έλαμψε… ο Βαφέας
Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48′ και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κοροβέσης έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Στάικο να πιάνει το σουτ, το οποίο όμως βρήκε πάνω στον Σκόδρα. Στο επόμενο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, καθώς υπήρχαν πολλές διακοπές εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών από τα σκληρά μαρκαρίσματα που γινόντουσαν. Η Λαμία πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να βρει όμως τη μεγάλη φάση. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, όταν ο Βαφέας στο 84′ με ένα υπέροχο αριστερό πλασέ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Επασί.

ΟΦΗ (4-5-1): Βάτερμαν – Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος, Ουές – Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Στάικος, Στάρτζεον – Σαρδινέρο.

Λαμία (4-2-3-1): Επασί – Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Προβυδάκης – Μπεχαράνο, Τζανδάρης – Τιρόνε, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς – Αραμπούλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ