aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΒούκιτς, ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Σαββίδη στις μεταγραφές

Βούκιτς, ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Σαββίδη στις μεταγραφές

Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ είχαν διεξοδική συζήτηση την περασμένη Τετάρτη, με τις αναζητήσεις παικτών εν όψει της μεταγραφικής περιόδου, που ξεκινά επίσημα τον Ιανουάριο, να είναι στο επίκεντρο και τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου του Βορρά να βάζει τη δική του πινελιά.

Οι λίστες που αφορούν επιθετικούς και εσωτερικούς μέσους μεγάλωσαν τις τελευταίες ημέρες και αυτό διότι η καθεμία πλευρά που έκανε προεργασία έβαλε και τη δική της… πινελιά σε αυτήν και πλέον ο Λούμπος Μίχελ, με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή, καλείται να τις συρρικνώσει, κρατώντας τις περιπτώσεις παικτών στις οποίες οι «ασπρόμαυροι» θα επικεντρωθούν.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κινήθηκαν σε δυο κατευθύνσεις, καθώς έχουν εξεταστεί περιπτώσεις παικτών τόσο από την Ευρώπη όσο και από τη Λατινική Αμερική, η οποία έχει μπει τελευταία στο κάδρο με τη «βοήθεια» των Λίνο και Κοντρέρας, δυο ανθρώπων που έφεραν στο προσκήνιο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ο πρώτος με την ιδιότητα του σκάουτ που έχει επιφορτιστεί τη Λατινική Αμερική και ο δεύτερος ως ένας από τους ατζέντηδες που «δειγμάτισαν» το πελατολόγιό τους και με την ιδιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Στη μεταγραφική κουβέντα έχουν μπει και άνθρωποι που δεν βρίσκονται στον στενό πυρήνα εκείνων που ασχολούνται με τις μεταγραφές, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής και οι σκάουτ της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς, τον οποίο έχει συμβουλευτεί πολλάκις για πάσης φύσεως θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο, μεταξύ αυτών και τα μεταγραφικά. Ο Σέρβος έχει αρκετές φορές μιλήσει στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ για παίκτες που εκείνος προτείνει, αλλά έχει καταθέσει και την άποψή του στον Σαββίδη για περιπτώσεις παικτών που του γνωστοποίησε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ.

Οσον αφορά την αγορά της Λατινικής Αμερικής, στην κατεύθυνση αυτήν κινήθηκε και ο νέος τιμ μάνατζερ της ομάδας, Παντελής Κωνσταντινίδης. Αυτό που έχει προκύψει είναι πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποφασίσει να ρίξουν βάρος στη συγκεκριμένη αγορά παικτών με φόντο το καλοκαίρι, έτσι ώστε στο εξάμηνο που θα ακολουθήσει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό σκανάρισμα αλλά και μια προεργασία έτσι ώστε το καλοκαίρι, εφόσον έχουν βρεθεί παίκτης ή παίκτες που θα έχουν τραβήξει την προσοχή των «ασπρόμαυρων», η όποια κίνηση να γίνει άμεσα. Το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει γνωστά πολλά από τα ταξίδια των σκάουτ του ΠΑΟΚ στην Ιβηρική χερσόνησο, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» είδαν κυρίως επιθετικούς και εξτρέμ.

Η 18άδα Ιανουαρίου του Σαββίδη

Από τον Αύγουστο του 2012, όταν ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, έχουν γίνει συνολικά 55 μεταγραφές, εκ των οποίων οι 18 έχουν αποκτηθεί στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Κώστας Κατσουράνης, Σαρλζ Ιτάνζ, Γκόρντον Σίλντενφελντ, Αμπντούλ Καμαρά, Ζβόνιμιρ Βούκιτς, Σέκυ Ολίσε, Νεμάνια Κάρταλ, Χέντβιγκες Μαντούρο, Μάαρτεν Μάρτενς, Μπίμπρας Νάτχο, Χουάν Ινσαουράλντε, Ντάνι Χούσεν, Μίκαελ Γκασπούρνινγκ, Ρικάρντο Κόστα, Κρίστιαν Νομπόα, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, Μάρκος Βελλίδης και Δημήτρης Χατζηισαΐας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ