aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Βλέπουν ζεστά και τον Σιμάο!

Στην απόκτηση του «κόφτη» και του επιθετικού κορυφής έχει πέσει στην παρούσα φάση όλο το βάρος του μεταγραφικού σχεδιασμού των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, με ξεκάθαρη πρόθεση να έχουν κλείσει και οι δύο υποθέσεις πριν απ’ την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, στις 27 Ιουνίου.

Ειδικά στο θέμα του αμυντικού μέσου -που οι Ζιλμπέρτο και Στραματσόνι έχουν χαρακτηρίσει ως την πλέον κομβική στο «χτίσιμο» της επόμενης σεζόν- υπάρχουν αρκετά προχωρημένες συζητήσεις με μια σειρά από «στόχους» που είχαν ξεχωρίσει στη λίστα του «τριφυλλιού».

Σ’ αυτή, όπως αναφέρουν πηγές απ’ την Ισπανία, βρίσκεται πλέον το όνομα κι ενός παλιού γνώριμου του Παναθηναϊκού, του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ο 28χρονος, 36 φορές διεθνής Μοζαμβικανός, αγωνίστηκε την τελευταία τριετία στην Primera Division με τη Λεβάντε (συνολικά 96 ματς, 4 γκολ, 3 ασίστ), ωστόσο μετά τον υποβιβασμό των Βαλενθιάνων αποχωρεί ως ελεύθερος. Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές (έχει δικό του σπίτι) και είναι πιθανό να υπάρξει σύντομα εξέλιξη, δεδομένου ότι είναι μία απ’ τις περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά.

Ο Σιμάο άλλωστε είναι «δοκιμασμένη» επιλογή, που γνωρίζει άριστα το περιβάλλον και τις απαιτήσεις της ομάδας, έχει προσιτό κασέ και είναι πλέον πιο ώριμος ως παίκτης μετά το πέρασμά του απ’ την Ισπανία. Εχει μάλιστα κι άλλο ένα σημαντικό (όπως αποδεικνύεται) πλεονέκτημα: Ερχόμενος στην Ελλάδα λίγο πριν συμπληρώσει τα 19, θεωρείται «γηγενής» ποδοσφαιριστής (locally trained player).

Ποδοσφαιριστής δηλαδή που «εκπαιδεύτηκε» και «μεγάλωσε» απ’ τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό είναι κάτι που… μετράει, δεδομένου ότι οι «πράσινοι» είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν «ζητήματα» στην ευρωπαϊκή τους λίστα, διότι ο κανονισμός της UEFA επιβάλλει μίνιμουμ 8 «locally trained players» στην 25άδα που θα δηλωθεί. Κι αυτήν τη στιγμή δεν… περισσεύουν οι «γηγενείς» στους «πράσινους».

Δεν αποκλείεται δε, ανάλογα και με τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις με τους στόχους, να γίνουν εν τέλει δύο κινήσεις για παίκτες τέτοιου στυλ (αμυντικά/κεντρικά χαφ). Κι αυτό διότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι της λίστας Μεχντί Λασέν (32 ετών, Αλγερινός, ελεύθερος από Χετάφε), Σεϊντού Κεϊτά (36 ετών, διεθνής Μαλέζος, ελεύθερος από Ρόμα) και Αμπντούλ Σισοκό (26 ετών, Γαλλομαλέζος, ελεύθερος από Μαγιόρκα, για τον οποίο υπήρχαν και χθες δημοσιεύματα για πρόταση 2ετούς συμβολαίου), είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν κι ως εσωτερικοί χαφ, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα κι αμυντική ισορροπία.

Ειδικά στα ευρω-προκριματικά που έρχονται (ο πρώτος μεγάλος στόχος της νέας σεζόν), όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο «σφικτός» και συγκροτημένος. Στο «μάτι» του «τριφυλλιού» βρίσκεται ακόμη ένας χαφ επιλογής του Ζιλμπέρτο Σίλβα (χωρίς να έχουν διαρρεύσει επιπλέον λεπτομέρειες), με τον οποίο έχει αναλάβει να μιλήσει ο ίδιος ο Βραζιλιάνος λίγο πριν απ’ την επιστροφή του στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια η τελική επιλογή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ