aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Βλέπει Πέδρο Λεόν η ΑΕΚ

Ένα πολύ δυνατό όνομα έχει έρθει τις τελευταίες μέρες στη λίστα της ΑΕΚ, όσον αφορά στα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Ισπανό Πέδρο Λεόν, να έχει προταθεί στην Ένωση και να εξετάζεται!

Ο Πέδρο Λεόν, μέτρησε με τη φανέλα της Χετάφε την περυσινή σεζόν 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της χώρας του, έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ. Πρόκειται για παίκτη από το πολύ πάνω ράφι, που για χάρη του το 2010 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέβαλε ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τον φέρει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Ο 29χρονος Ισπανός εξτρέμ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο δεξιά όσο και αριστερά και χαρακτηρίζεται από την «κοφτή» ντρίμπλα του και την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια. Με την Χετάφε έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, ωστόσο οι πληροφορίες από την Ισπανία που έχουν φτάσει στην ΑΕΚ, θέλουν την περίπτωσή του να μπορεί να προχωρήσει, εφόσον υπάρξει συμφωνία με την πλευρά του παίκτη, λόγω του υποβιβασμού της Χετάφε στην Σεγκούντα.

Στην ΑΕΚ θα ψάξουν την σούπερ περίπτωση του Πέδρο Λεόν που τέθηκε υπόψιν τους, εξετάζοντας μέσα στις επόμενες μέρες τα δεδομένα και το κατά πόσο μπορούν να την φέρουν εις πέρας. Φέρνοντας στην ομάδα έναν παίκτη που μπορεί άμεσα να κάνει τη διαφορά και να… ξεσηκώσει την κερκίδα, με τις ενέργειές του.

Η υπόθεση Λαΐφη

Διερευνητικές επαφές με την Ανόρθωση για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, που αποτελεί εισήγηση του Τιμούρ Κετσπάγια, υπήρξαν από πλευράς ΑΕΚ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι Κύπριοι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον 23χρονο αμυντικό μέσο με ένα χρηματικό ποσό αλλά και με έμψυχα ανταλλάγματα. Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν το συζητά καν και περιμένει ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ, που είναι και η ρήτρα, τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Σταντάρ Λιέγης.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Μπαλντέ

Οι συζητήσεις με τον Ιμπραχίμα Μπαλντέ είναι σε εξέλιξη και πλέον στην ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι ο εκλεκτός για τη γραμμή κρούσης και να του καταθέσουν πρόταση. Οι ιθύνοντες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον 27χρονο Σενεγαλέζο, που έμεινε ελεύθερος από την Κουμπάν και αξιώνει 1 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τον Μίλαν Τζούριτς, μέσα της Βοσνίας ανέφεραν ότι έπεται συνάντηση του εκπροσώπου του με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ενώ τόνιζαν ότι η νυν ομάδα του, η Τσεζένα, ζητά 3 εκατ. ευρώ για να τον πουλήσει. Στην ΑΕΚ φυσικά δεν σκέφτονται καν κάτι τέτοιο και ο μόνος τρόπος για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα είναι ο δανεισμός με οψιόν αγοράς. Βεβαίως, οι Ιταλοί περιμένουν τις προτάσεις πολλών μνηστήρων που έχουν εμφανιστεί, τόσο από το Καμπιονάτο όσο και από την Αγγλία και τη Γερμανία.

Εξετάζει και τον Μ’ Μπένγκουε

Στη μεγάλη μεταγραφική λίστα των αριστερών μπακ προστέθηκε το όνομα του Σέικ Μ’ Μπένγκουε. Ο 27χρονος Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός (25 φορές διεθνής) είναι γνωστός από τη θητεία του στην Τουλούζ (προέρχεται από τις ακαδημίες της), στην οποία αγωνίστηκε μία επταετία (από το 2007 έως το 2014 με 140 συμμετοχές και 2 γκολ), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στη Ρεν (80 συμμετοχές). Θυμίζουμε ότι προηγείται στην κούρσα ο 27χρονος Σαλιού Σις της Βαλενσιέν. Πιο πίσω είναι ο Χιλιανός και γεννημένος στη Σουηδία Μίικο Αλμπορνόζ του Αννόβερου, ο Ιρανός Εσχάν Χατζησαφί, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Φρανκφούρτη και ο Αργεντινός Εμάνουελ Ινσούα, που ανήκει στην Ουντινέζε και έπαιζε δανεικός στη Νιούελς.

«Βλέπει» ξανά Ξαντάο

Ο Αλεσάντρε Λουίς Ξαντάο εξετάζεται ξανά από την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος ψηλόσωμος στόπερ έμεινε ελεύθερος από την Κουμπάν και αν και πλέον δεν είναι μεγάλη προτεραιότητα η ενίσχυση στα μετόπισθεν, το όνομά του δεν περνά απαρατήρητο. Ο εν λόγω κεντρικός αμυντικός έχει θητεύσει σε Γκουαρανί, Σάο Πάουλο, Φλουμινένσε, Γκρέμιο και Σπόρτινγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ