aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Βγάζει τα μάτια του ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός… άξιος της μοίρας του! Σπαταλώντας ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο στο να… ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο, η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία έμεινε στο 1-1 με τον σκληροτράχηλο Λεβαδειακό και, ουσιαστικά, «πέταξε» τις όποιες ελπίδες της για τίτλο.

Μία πραγματική… γκέλα ολκής για τους «ερυθρόλευκους», ειδικά αν δικαιωθούν, τελικά, στο Διαιτητικό Δικαστήριο και πάρουν πίσω το -3 από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ζημιά για τους Πειραιώτες, μάλιστα, είναι διπλή, καθώς, με την ισοπαλία στη Βοιωτία, «έδωσαν» το πλεονέκτημα για τη 2η θέση και το Champions League στον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να είναι, πλέον, στο +1 για… σεντόνι -περιμένοντας, βέβαια και εκείνος τις οριστικές δικαστικές αποφάσεις.

Μόλις στο 4′, ο Νιασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο α’ μέρος, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο β’, ισοφαρίζοντας γρήγορα (49′) με τον Ανσαριφάρντ (ήταν σε θέση οφσάιντ), αλλά μέχρι εκεί ήταν…

Το ματς

Και όμως… Όλα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά για τον Ολυμπιακό, από το 2ο, κιόλας, λεπτό της αναμέτρησης στη Βοιωτία… Ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο 45λεπτο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, έκανε την πρώτη από τις πολλές, εξαιρετικές επελάσεις του από δεξιά, ο Οφόε έβγαλε τη σέντρα, με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ -σε μία ασυνήθιστα… τραγική, για την ποιότητά του, έξοδο από τον Επασί. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, όλα άλλαξαν…

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νιασέ σηκώθηκε αμαρκάριστος (τον έχασε ο Μποτία) στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Προτό, ανοίγοντας το σκορ για τους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός εμφάνισε τις γνωστές παθογένειες της φετινής σεζόν και ειδικά του τελευταίου τριμήνου, όπου δεν παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση στο παιχνίδι του. Τεράστια προβλήματα σε όλες τις γραμμές, «τρικυμία» στην άμυνα, μηδαμινή δημιουργία και κανονικό… αγκομαχητό, για να φτάσει στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Στο 22′, μάλιστα, θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα, με τον Σουμπίνιο να βγάζει μόνο του τον Σαβαντογκό απέναντι στον Προτό, που έκανε μια σπουδαία απόκρουση -βάζοντας, πραγματικά έξαλλος, τις φωνές στους συμπαίκτες του! Λίγο αργότερα (28′), ο Ομάρ έκανε άλλη μία κούρσα από δεξιά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά για τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο, αφού η εκτέλεση φάουλ του -άφαντου και σήμερα- Κέβιν Μιραλάς στο 42′, ήταν μεν καλή, αλλά δεν ανησύχησε ουσιαστικά τον Επασί.

Με την είσοδο του Φορτούνη στο δεύτερο 45λεπτο (στη θέση του Μάριν), ο Ολυμπιακός φάνηκε να βρίσκει το… γρανάζι (ένα από αυτά, τέλος πάντων), που του έλειπε και δεν μπορούσε να «κάνει» παιχνίδι. Όχι ότι υπήρξε κάποια θεαματική αλλαγή στην εικόνα του, αλλά, σαφέστατα, ήταν καλύτερη από την αποκαρδιωτική του πρώτου ημιχρόνου…

Πιο ορεξάτοι, λοιπόν, με διάθεση να βάλουν κάτω την μπάλα και να παίξουν ποδόσφαιρο, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν γρήγορα (49′), όταν, μετά από τη φοβερή μπαλιά του Κούτρη στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έκανε άψογο πλασέ για το 1-1. Ο 27χρονος επιθετικός, πάντως, που έφτασε τα 14 γκολ στη σεζόν, ήταν σε θέση οφσάιντ και κακώς μέτρησε το τέρμα του.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό ήταν όλη πίσω από τη σέντρα, οι Πειραιώτες… έσφιξαν τη θηλιά και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 60′, ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε ψηλά, άουτ, από εξαιρετική θέση, ενώ, στο 71′, έπειτα από νέο γύρισμα του Κούτρη (μαζί με τον Ομάρ, οι καλύτεροι του Ολυμπιακού) στον Ιρανό, ο Επασί έκανε τρομερή επέμβαση στην προβολή του!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, πάντως, οι φιλοξενούμενοι… τα είδαν όλα, με τη σέντρα-διαβήτη του Γιακουμάκη στον Μαρκόφσκι και τον τελευταίο να κάνει άσχημη κεφαλιά, με σχεδόν εξουδετερωμένο τον Προτό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ