aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΒάζει 15.000.000 ευρώ για την «Αγιά Σοφιά»

Βάζει 15.000.000 ευρώ για την «Αγιά Σοφιά»

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μετά τον σχετικό διαγωνισμό θα αρχίσει η δεύτερη φάση κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς». Το κόστος για το πρώτος σκέλος αυτής, που περιλαμβάνει τη θεμελίωση και την ανέγερση των κερκίδων, θα κοστίσει συνολικά 21 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στη Live Sport ο Βασίλης Βέργης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα βάλει 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από 2 εκατομμύρια ευρώ θα συνδράμουν οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Πέτρος Παππάς. Από ένα εκατομμύριο θα βάλουν ένα πρόσωπο που θέλει να διατηρηθεί η ανωνυμία του και το εναπομείναν ένα εκατομμύριο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από πού θα προέλθει.

Όλα αυτά τα ποσά θα δοθούν μέσα από τη «Δικέφαλος 1924», ενώ όσα απομένουν θα δοθούν από το δεσμευμένο κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής για το έργο (που περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση). Σημειώνεται πως ήδη έχουν δοθεί περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα 4 εκατ. των οποίων για μελέτες, έκδοση αδειών, δικαστικά έξοδα κ.λπ., ενώ τα υπόλοιπα 2 για τις εκσκαφές στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, από τη στιγμή της νέας δικαίωσης της ΑΕΚ από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες και να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Εκτιμάται πως ο χρόνος υλοποίησης, θεμελίωσης και ανέγερσης των κερκίδων θα είναι περίπου 12 μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ