aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επέστρεψε στην Super League η ΑΕΛ!

Επέστρεψε εκεί που ανήκει! Η ΑΕΛ επικράτησε 1-0 μέσα στη Ζάκυνθο, εξασφάλισε την άνοδό της στη Super League μετά από πέντε χρόνια και τώρα πάει φουλ για πρωτάθλημα! «Ζόρια» για τους Νησιώτες, που δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τα χαμηλά… στρώματα της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με σαφή σκοπό να πιέσουν και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν κερδίσει 4 κόρνερ, τα οποία δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Η ΑΕΛ ισορρόπησε στα επόμενα λεπτά, αλλά ούτε οι μεν ούτε οι δε κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, με το πρώτο ημίχρονο να περνάει… αναίμακτα!

Στην επανάληψη και πέντε λεπτά μετά την έναρξή της, η Ζάκυνθος είχε μια καλή στιγμή για να σκοράρει αλλά ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσιάμη. Στο 60’ οι γηπεδούχοι έφθασαν στο γκολ αλλά αυτό (σωστά) δεν μέτρησε. Ο Ζαϊρί έκανε το σουτ, ο Σταματής μπήκε στην πορεία της μπάλας όντας σε αντικανονική θέση αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν κλειστά, αφού ο βαθμός της ισοπαλίας τους έδινε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, δεν συμβιβάστηκαν με αυτόν. Στο 71 λεπτό, ο Βαρέλα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον επόπτη και κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Ουρουγουανός που κέρδισε το πέναλτι ήταν και ο εκτελεστής, δεν αστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στα εναπομείναντα λεπτά, πάντως, οι Νησιώτες είχαν μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν αλλά η κεφαλιά του Κρολ πέρασε λίγο άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έδωσε την… αφορμή στους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίσουν σαν τρελοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο την νίκη που τους έδωσε και την άνοδο στην Super League, στην οποία επέστρεψαν μετά από 5 χρόνια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ