aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τρίτη σερί ήττα με παίκτη παραπάνω

Για τρίτη σερί φορά που ο Ολυμπιακός παίζει με παίκτη παραπάνω στην Ευρώπη, χάνει στο διάστημα αυτό από τον αντίπαλό του. Πρώτη ήταν με την Μπάγερν Μονάχου. Ακολούθησε η Μπεσίκτας και τρίτωσε με την Μπαρσελόνα. Προφανώς και με μεγέθη όπως οι Βαυαροί και οι Καταλανοί δεν είναι δα και δύσκολο να συμβεί, όμως είναι ενδεικτικό ότι συνέβη για τρίτη σερί φορά σε ματς εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, στις 24 Νοεμβρίου 2015, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα αγωνιζόταν με την Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα και έχανε 3-0 από το 20λεπτο στην «Αλιανζ Αρίνε». Στο 52’ και σε μια κόντρα του Ιντέγε, ο Μπάντστουμπερ τον ανέτρεψε αντικανονικά, δέχτηκε απευθείας κόκκινη και για το υπόλοιπο του αγώνα ο Ολυμπιακός θα έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Εντούτοις, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο διάστημα που απέμενε και μάλιστα ο Κομάν στο 69’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ουσιαστικά, «έχασε 1-0» όσο έπαιζε με παίκτη επιπλέον στο χορτάρι. Όχι ότι θα μπορούσε να ανατρέψει το 3-0, αλλά δεν μπόρεσε τουλάχιστον να μειώσει ή έστω να διατηρήσει το σκορ σε αυτά τα επίπεδα.

Στις 16 Μαρτίου 2017, στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 το πρώτο ματς στο Φάληρο), οι Τούρκοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και στο 39’ ο Αμπουμπακάρ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, όταν έριξε κουτουλιά στον Ρέτσο. Αμέσως, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν, αφού με ένα γκολ ο Ολυμπιακός περνούσε στους «8» της διοργάνωσης. Οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς στο 75’ και στο 84’ οι Πειραιώτες δέχτηκαν δυο γκολ και γνώρισαν τη συντριβή με 4-1. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έφερε ο Λεάλι, ο οποίος δεν έπαιξε ποτέ ξανά για τον Ολυμπιακό.

Τέλος, στον χθεσινό αγώνα με την Μπαρσελόνα με τον Ολυμπιακό στο «Καμπ Νου» και με το σκορ στο 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Νικολάου (18’), ο Πικέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με απερίσκεπτο χέρι σε προσπάθειά του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (42’). Στο β’ μέρος, οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δυο γκολ με τους Μέσι (61’) και Ντιν (64’), προτού μειώσει με υπέροχη κεφαλιά στο 89’ ο Νικολάου. Ουσιαστικά, «έχασε 2-1» το επιμέρους σκορ το διάστημα που ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω στη Βαρκελώνη. Βέβαια, απέναντι ήταν η τεράστια Μπαρσελόνα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ