aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Tριάρα και… Καλά ΑΕΚούγεννα!

Η ΑΕΚ πήγαινε στον Βόλο με αρκετές απουσίες, με στόχο να κλειδώσει την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς η πρόκριση είχε ήδη εξασφαλιστεί χάρη στις νίκες με Λαμία και Απόλλωνα Λάρισας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας χωρίς να… φορτσάρει κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1, απέναντι σε έναν Βόλο, ο οποίος στάθηκε καλά για 45 λεπτά, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό, καθώς την ίδια ώρα η Λαμία θριάμβευε με 7-0 επί του Απόλλωνα στη Λάρισα.

Μετά από ένα ισόπαλο πρώτο μέρος, χάρη στα γρήγορα τέρματα των Μοράν και Πίσπα, ο Λιβάια ήταν εκείνος που στο δεύτερο ημίχρονο με δύο δικά του γκολ άνοιξε τον δρόμο και «καθάρισε» για την ΑΕΚ, «κλειδώνοντας» με αυτόν τον τρόπο και την πρωτιά.

Με ρυθμό και γκολ στα πρώτα λεπτά
Η ΑΕΚ με την πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Βόλου δημιούργησε και την πρώτη της μεγάλη φάση. Στο 3′ ο Λιβάια τροφοδότησε τον Αλμπάνη, με τον Μπουργάνη να αποκρούει σε κόρνερ την προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της Ένωσης. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Αρχικά το σουτ του Μπότου σταμάτησε στο δοκάρι, όμως η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση με την μπάλα να στρώνεται στον Μοράν που με δυνατό μακρινό σουτ έκανε το 0-1.

Το προβάδισμα της ΑΕΚ δεν κράτησε για πολύ καθώς οι Βολιώτες στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια στο 6′ έπιασαν απροετοίμαστη την άμυνα των κιτρινόμαυρων φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Ενγκουέμ σέντραρε από τα αριστερά, ο Πίσπας έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και νίκησε τον Τσιντώτα, ο οποίος δεν ήταν σωστά τοποθετημένος, γράφοντας το 1-1.
Το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε γρήγορο ρυθμό, με την ΑΕΚ, αλλά και τον Βόλο να φτάνουν μέχρι τα όρια της περιοχής, αλλά να μην μπορούν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έπαιζαν κάθετα, κι αυτό ήταν κάτι που προκαλούσε τον εκνευρισμό του Έλληνα κόουτς στην πλάγια γραμμή. Στο 35′ ο Γιαννούτσος δοκίμασε το μακρινό σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο, με την Ένωση πάντως μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους να μην βγάζει συνδυασμούς και να μην απειλεί ουσιαστικά, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που στέκονταν καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Λιβάια «καθάρισε» στο δεύτερο
Ο Βόλος ξεκίνησε με ενθουσιασμό και στο δεύτερο μέρος και μάλιστα στο 47′ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και το προβάδισα όταν ο Κορέλας από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στον Τσιντώτα. Η ΑΕΚ μετά από αρκετή ώρα κατάφερε στο 53′ να δημιουργήσει μια επικίνδυνη στιγμή, όταν ο Λιβάια κατέβασε όμορφα και σέντραρε για τον Γιαννιώτα, η κεφαλιά του οποίου όμως πέρασε άουτ.

Ο Ουζουνίδης έριξε στο παιχνίδι τους Μπογέ και Κλωναρίδη στις θέσεις των Αλμπάνη και Μπότου αντίστοιχα σε μια προσπάθεια να κάνει την ΑΕΚ πιο ορθολογική επιθετικά. Τη λύση, όμως, την έδωσε ο Λιβάια, με δυο δικά του γκολ. Στο 59′ ο Κροάτης νίκησε τον Γκαλίτσιο στη διεκδίκηση, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην Ένωση, ενώ στο 71′ και πάλι ο Λιβάια, μετά τη σέντρα του Κλωναρίδη, έβαλε την προβολή από κοντά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Μάλιστα ο Κροάτης είχε την ευκαιρία να είχε φτάσει στο χατ-τρικ δύο λεπτά αργότερα, αλλά το τακουνάκι του πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε στο 83′ να είχε φτάσει και σε ένα τέταρτο γκολ, όταν ο Κλωναρίδης τροφοδότησε τον Γιαννιώτα, αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Κάπως έτσι οι «Κιτρινόμαυροι» έκαναν το καθήκον τους και προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλο, με τον Βόλο να μένει τελικά εκτός συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μπουργάνης, Καρρίκι, Ρούσσος, Δημόπουλος (46′ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Λούκας (46′ Κορέλας), Φράγκος, Πίσπας

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Μοράν (76′ Μπάμπης), Τσόσιτς, Αλμπάνης (55′ Μπογέ), Γιαννιώτας, Μπότος (55′ Κλωναρίδης), Λιβάια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ