aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤρεις απορίες για τα στημένα παιχνίδια και τα στοιχήματα…

Τρεις απορίες για τα στημένα παιχνίδια και τα στοιχήματα…

Διαβάζουμε από την εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αναφορικά με τους κατηγορουμένους:

«…συμμετείχαν κατ’ εξακολούθηση σε πράξεις χειραγώγησης του αποτελέσματος αγώνα και διοργάνωσης και δη των αναφερομένων στο σκεπτικό της παρούσας αγώνων {Εργοτέλης-Καλλονή (19-1-2015), Βέροια-Ολυμπιακός (1-2-2015), Βέροια-ΟΦΗ (17-1-2015), ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (15-2-2015), Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (1-11-2014), ο δε Ευάγγελος Μαρινάκης και του αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος (4-2-2015), ενεργώντας κατά τρόπο που βλάπτει την ακεραιότητα αυτών των αγώνων, αλλά και της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της οποίας έκαστος αγώνας έλαβε χώρα, αντιαθλητικά, ανήθικα και διεφθαρμένα, με τον επιπρόσθετο σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σκοπό τον οποίο εν τέλει πέτυχαν, καθώς επιμέρους αγώνας είχε την επιδιωκόμενη έκβαση».

Τρεις απορίες, εξυπακούεται με όλο το σεβασμό στην κυρία Σπανού που έκανε τη δουλειά της και δεν αμφισβητεί κανείς τις γνώσεις της και τις προθέσεις της και την εντιμότητα της.

Πρώτη απορία: Πώς προκύπτει στοιχηματισμός; Ποιοι πόνταραν; Και τι κέρδισαν; Υπάρχει όχι στοιχείο, αλλά έστω «κάτι» που να μας λέει ότι κάποιοι πόνταραν και κέρδισαν από το στοίχημα σε σχέση με αυτά τα παιχνίδια; Γιατί εγώ ξέρω ότι ελέγχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι (προπάντων δε οι διαιτητές) και δεν υπήρξε καμία χρηματική δραστηριότητα τους. Μπήκαν οι ανακριτές στους λογαριασμούς των ίδιων και των στενών συγγενών τους και λεφτά από στοιχηματισμό δεν βρέθηκαν. Ούτε Ευρώ.

Δευτερη απορία: Η εταιρία που ερευνά θέματα παράνομων στοιχηματισμών, η sports radar, και που κάθε χρόνο στέλνει στην ΕΠΟ κάποιες δεκάδες παιχνίδια στα οποία παρατηρεί ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, για τα υποτιθέμενα αυτά έξι παιχνίδια διαπίστωσε τίποτα ύποπτο; Η απορία-ερώτηση είναι ρητορική, αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι βρήκε τίποτα από αυτά τα ματς.

Τρίτη απορία: Τι σημαίνει, «σκοπό τον οποίο εν τέλει πέτυχαν, καθώς επιμέρους αγώνας είχε την επιδιωκόμενη έκβαση»; Δηλαδή, από τα έξι στημένα παιχνίδια, τελικά ένα είχε την επιδιωκόμενη έκβαση; Κι αυτό ποιο ήταν; Το Ολυμπιακός-Ατρόμητος; Δηλαδή, εδώ έχουμε έξι στημένα για στοιχηματισμό παιχνίδια, αλλά ένα από τα στημένα έφερε όφελος μέσω χρηματικής απόδοσης από στοιχηματισμό; Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τι εν τέλει υποτίθεται έχει συμβεί.

Μακάρι να ξέρει κάποιος και να μου εξηγήσει.

Άσχετο: η επιτυχία της Λίνας Σουλούκου στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης έχει πραγματικά πονέσει πολύ κάποιους στη Θεσσαλονίκη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ