aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τούμπα, η μαύρη τρύπα

Ο ΠΑΟΚ υπέστη φέτος τέσσερις ήττες στην Τούμπα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετείχε. Η Μπενφίκα επικράτησε 1-4 στα playoffs του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακολούθησαν τα αρνητικά αποτελέσματα στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με Τσέλσι (0-1), Βίντι (0-2) και εσχάτως ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (1-3).

Από το 2010 και μετά, οπότε και αποχώρησε ο Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία, ο «Δικέφαλος» έχει χάσει περισσότερες φορές στην έδρα του από ό,τι μακριά από αυτή! Σε 44 παιχνίδια στην Τούμπα, σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 21 νίκες, 9 ισοπαλίες αλλά και 14 ήττες! Στα αντίστοιχα εκτός έδρας ματς έχει καταγράψει 13 νίκες, 18 ισοπαλίες και 11 ήττες. Τρεις λιγότερες, δηλαδή, συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει στην έδρα του!

Οι νίκες (μερικές εκ των οποίων εντυπωσιακές) είναι φυσιολογικό να είναι λιγότερες μακριά από την Τούμπα, όμως οι 18 ισοπαλίες και οι τρεις λιγότερες ήττες δείχνουν ότι οι ασπρόμαυροι τα καταφέρνουν καλύτερα εκτός έδρας στην Ευρώπη τα τελευταία οκτώ χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ