aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Του πήρε την… μπουκιά απ’ το στόμα

Του το χρώσταγε!

Έχοντας πληγωθεί αρκετές φορές στο τέλος στο φετινό πρωτάθλημα, ο Αστέρας προκάλεσε… έμφραγμα στον Παναιτωλικό, φεύγοντας με το 1-1 από το Αγρίνιο, χάρις το τέρμα του Καλτσά στο 90+3’. «Απαντώντας» έτσι στο εντυπωσιακό τέρμα (που πήρε απίστευτη τροχιά έπειτα από κόντρα) του Μοράρ με εκτέλεση φάουλ στο 66’ λίγο μπροστά από τη σέντρα.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Δέλλα έχασε μέσα από τα χέριά της την τρίτη σερί νίκη (έπειτα από το 2-1 επί του Λεβαδειακού και το 2-0 επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα) και έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ οι Αρκάδες έχουν πλέον πέντε.

Το ματς

Πολύ σφιχτό ήταν το πρώτο μέρος στο Αγρίνιο, με τις δυο ομάδες να δίνουν οριακή «μάχη», κυρίως για να μην… λαβωθούν και όχι τόσο για να επικρατήσουν. Το θέαμα ήταν πολύ φτωχό και όσο και να το… στύψεις το ματς στα πρώτα 45 λεπτά, δύσκολα θα βρεις κάτι σημαντικό, κάτι αξιοσημείωτο. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας (55%-45% στο 20’), αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Για την ακρίβεια δεν ήταν καθόλου επικίνδυνος σε αυτό το χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τους Αρκάδες, που είχαν πιο παθητικό ρόλο και πόνταραν στις κόντρα επιθέσεις.

Κάπως έτσι, βέβαια, προήλθε για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη και η πρώτη απειλή, με τον Μανιά να προσπαθεί -από τα όρια της μεγάλης περιοχής- να «κρεμάσει» τον Κυριακίδη, που είδε την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του. Αυτή ήταν η πρώτη τελική και για να βρούμε την πρώτη εντός εστίας, πρέπει να γυρίσει το φιλμ του αγώνα στο 30’ (χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια άστοχη, παρά ένα γύρισμα του Ντίας για τον Μανά), όταν και ο Τσιλιανίδης βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Σε ό,τι αφορά την πρώτη τελική του Παναιτωλικού ήρθε στο 35’ με τον Μάζουρεκ, με τον Αθανασιάδη να ελέγχει τη φάση.

Άνευρο, αλλά ευτυχώς μόνο στο ξεκίνημά του ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ουσιαστικά το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο από το 1’ μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου και το δεύτερο από εκεί και μετά. Όλα έδειχναν (αφού κύλησε λίγο ο χρόνος) ότι το παιχνίδι δεν θα… βλέπεται και στα επόμενα 45 λεπτά. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι αρκούσαν μια-δύο καλές στιγμές για να… ανάψει η φλόγα και να αλλάξει η μοίρα της αναμέτρησης και των θεατών.

Ο Τόνσο, ο οποίος συνηθίζει να νοστιμίζει το παιχνίδι του Αστέρα, έκανε την αρχή με δυνατό σουτ που έδιωξε ο Κυριακίδης με δυσκολία στο 55’, για να αγγίξει (έστω και με αρκετή δόση τύχης) το γκολ ο Μανά, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση παράλληλα με την περιοχή και έπειτα από κόντρα σε δύο αντιπάλους, χτύπησε στο δεξί δοκάρι (63’) του Αθανασιάδη. Ό,τι δεν έγινε με σουτ κοντά στην περιοχή, το πήρε ο Παναιτωλικός με σουτ από το… σπίτι του Μοράρ, που εκτέλεσε φάουλ λίγο μπροστά από τη σέντρα και με τη… βοήθεια της πλάτης του Τόνσο «ζωγράφισε» το 1-0, με τον Αθανασιάδη να αιφνιδιάζεται από την πορεία που πήρε η μπάλα.

Ο Αστέρας, πάντως, δεν «πάγωσε» και βρήκε γρήγορα δύο ευκαιρίες. Η μια ήταν στα καπάκια, έπειτα από την προσπάθεια των Τόνσο και Μανιά και διαμαρτυρήθηκε (67’) για χέρι μέσα στην περιοχή μετά το γύρισμα του δεύτερου. Ο Αργεντίνος στο 70’ έκανε βον πλανέ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Στη συνέχεια οι ρυθμοί έπεσαν αισθητά και ο Αστέρας κράταγε το καλό (για τον ίδιο) για λίγο πριν το τέλος, όταν ο Καλτσάς συνεργάστηκε με τον Δουβίκα, για να πάρει την μπάλα αμαρκάριστος μέσα στην καρδιά της περιοχής, απ’ όπου την έσπρωξε στα δίχτυα. Τα τελευταία λεπτά ήταν… ρουλέτα, αλλά η μπίλια έκατσε στο… «Χ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ