aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΤότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Το όνειρο... έγινε εφιάλτης (video)

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Το όνειρο… έγινε εφιάλτης (video)

Πήγε για πολλά, δεν πήρε τίποτα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 της Τότεναμ (που έγινε 2-1 ελέω Μεριά) στο Λονδίνο, αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, ηττήθηκε (2-4) και πάει σε τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για να κάνει το θαύμα στην Αγγλία, αλλά τελικά ηττήθηκε με 4-2 από την Τότεναμ στο Λονδίνο για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελ Αραμπί (6′) και Σεμέδο (19′), αλλά το τραγικό λάθος του Μεριά στο 45+1′ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μουρίνιο να μειώσει με τον Ντελε Άλι. Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Χάρι Κέιν με δύο γκολ (50′, 77′) και ο Οριέ (73′) διαμόρφωσαν το τελικό 4-2. Οι «Πετεινοί» με αυτή τη νίκη προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού, ενώ ο Ολυμπαικός στην τελευταία αγωνιστική θα κονταροχτυπηθεί με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν στο Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πει στη συνέντευξή Τύπου ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε για την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και τα λεγόμενα του Πορτογάλου έγιναν πράξη μόλις στο 6′. Ο Ελ Αραμπί με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες. Το ονειρικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε στο 19′. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ ο Γκιλιέρμε έκανε το τακουνάκι και από κοντά ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι, αλλά ένα τραγικό λάθος του Μεριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου έβαλε ξανά την Τότεναμ στο παιχνίδι. Ο Οριέ έκανε το γύρισμα ο αμυντικός των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να διώξει, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και ο Ντελε Αλι από κοντά μείωσε σε 1-2.

Το κακό τελείωμα του ημιχρόνου συνδυάστηκε και με ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο για τους Αγγλους. Στο 50′ ο Κέιν από κοντά έκανε το 2-2 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η ομάδα του Μουρίνιο που είχε την ψυχολογία με το μέρος της κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο 73′ με τον Οριέ. Έχοντας αποβάλει το άγχος η Τότεναμ συνέχισε να πιέζει και τέσσερα λεπτά αργότερα «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Ερικσεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά έκανε το 4-2.

Η Τότεναμ πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση για τους «16» του θεσμού, ενώ ο Ολυμπιακός θα παλέψει απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να παρατείνει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ, Γουίνκς, Ντέλε Άλι, Λούκας, Σον, Κέιν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Αραμπί

Σκόρερ: 45+1′ Ντέλε Άλι, 50′, 77′ Κέιν, 73′ Οριέ / 6′ Ελ Αραμπί, 19′ Σεμέδο

Κίτρινες:

Αποβολές:

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ