aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο σπάνιο ρεκόρ του Άκπομ με τα δύο πέναλτι

Το σπάνιο ρεκόρ του Άκπομ με τα δύο πέναλτι

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε μέσα στην ίδια σεζόν από δύο πέναλτι σε δύο διαφορετικά παιχνίδια, έγινε ο Τσούμπα Άκπομ. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός επιθετικός κέρδισε δύο με τα Γιάννινα στις 30 Ιανουαρίου, σε ανατροπές του από τον Ευαγγέλου και τον Λίλα και το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στις ανατροπές του από τον Κατράνη και τον Μάντσον. 

Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις μόνο το ένα από τα δύο πέναλτι έγιναν γκολ. Ο Βιεϊρίνια δεν σκόραρε στο πρώτο, ο Μπίσεσβαρ εκμεταλλεύθηκε το δεύτερο με τον Ατρόμητο, ενώ με τα Γιάννινα ο Πέλκας είχε ευστοχήσει στο πρώτο και ο Άκπομ αστόχησε στο δεύτερο. Ο Άκπομ, ωστόσο, κέρδισε μέσα σε έξι εβδομάδες δύο φορές από δύο πέναλτι, παίκτης του ΠΑΟΚ είχε κερδίσει δύο πέναλτι σε ένα παιχνίδι από τις 14 Σεπτεμβρίου 1996!

Τότε στην Τούμπα ο Αργύρης Παπαχίντζιος έδινε δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Τα είχε κερδίσει ο Ζήσης Βρύζας, ένα από τον Ζμπίγκνιου Ρομπακίεβιτς και ένα από τον Κώστα Λαγωνίδη. Και τα δύο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0. Τότε, 8212 μέρες πριν, ο Τσούμπα Άκπομ δεν είχε κλείσει ούτε τα τρία του χρόνια! Ο Ζήσης Βρύζας κέρδισε συνολικά στην καριέρα του στη Super League 19 πέναλτι με όλες τις ομάδες που έπαιξε σε 269 παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ