aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο παρασκήνιο μέχρι το φινάλε με τον Λέτο

Το παρασκήνιο μέχρι το φινάλε με τον Λέτο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τη χαρακτήρισε ως τη δυσκολότερη απόφαση που κλήθηκαν να πάρουν οι «πράσινοι» στους μήνες που βρίσκεται ο ίδιος στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Και είναι όντως έτσι… Δεν ήταν εύκολο, για πάρα πολλούς λόγους, να χωρίσουν οι δρόμοι του Παναθηναϊκού με τον Σεμπαστιάν Λέτο, όμως έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Οσο «σκληρό» κι αν ακούγεται για έναν ποδοσφαιριστή που άφησε το δικό του «σημάδι» στο «τριφύλλι», σε δύο διαφορετικές περιόδους την τελευταία 8ετία.

Ο «φάκελος Λέτο» είχε ανοίξει ουσιαστικά απ’ τον περασμένο χειμώνα, όταν ο Αργεντινός, μένοντας στα όσα του είχε πει ο τότε τεχνικός των «πράσινων» Αντρέα Στραματσόνι, είχε κάνει μία πρώτη κουβέντα (εκεί γύρω στον Γενάρη) με υψηλόβαθμα στελέχη των «πράσινων» (όχι με τον Λυμπερόπουλο), αξιώνοντας ένα ποσό κοντά στις 500 με 600.000 ευρώ για να ανανεώσει. Ποσό που ο ίδιος θεωρούσε πως «κάλυπτε» τη δική του προσφορά στην ομάδα, βλέποντας γύρω του απ’ το καλοκαίρι του ’16 να… σφυρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε άλλες περιπτώσεις παικτών (Ιμπάρμπο, Ρινάλντι κ.ο.κ.).

Το επόμενο δίμηνο σε νεότερη επαφή που έγινε οι «πράσινοι» του ξεκαθάρισαν πως το εν λόγω ποσό είναι πολύ-πολύ υψηλό, ωστόσο μετέθεσαν τις όποιες τελικές συζητήσεις και εξελίξεις για το φινάλε της σεζόν. Το ίδιο έπραξε και ο «Λύμπε», μιλώντας με τον Αργεντινό άσο πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όπου του διευκρίνισε πως σε κάθε περίπτωση η δική του υπόθεση θα ήταν η πρώτη κιόλας που θα έβαζε στο τραπέζι, με το που ολοκληρώνονταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτά όσον αφορά τα πιο… πίσω. Πάμε στα πιο «φρέσκα κουλούρια».

Από την Τρίτη, εν μέσω του μέγα θέματος που είχε προκύψει με τον Μολέδο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν μεταφέρει προς την πλευρά του Λέτο, πως το μάξιμουμ ποσό που θα μπορούσαν να διαθέσουν για τη θέση του παίκτη που ουσιαστικά θα αποτελούσε το back-up του Μπεργκ στην επίθεση την επόμενη σεζόν, δεν θα ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ. Και δεν θα μπορούσε να πάει ούτε ένα… κλικ παραπάνω, ακριβώς διότι το μπάτζετ για τη συγκεκριμένη θέση είναι εξαιρετικά «συμπιεσμένο». Κι αν θέλετε, και το ποσό των 200.000 ευρώ που προοριζόταν για τον Λέτο ήταν ήδη το max που θα μπορούσε να δοθεί απ’ το «τριφύλλι», ακριβώς επειδή ήταν ο… Λέτο, αφού για τη θέση του «αναπληρωματικού» κυνηγού, το πλάνο δεν ξεπερνάει τις 100-120.000 ευρώ

ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΣΕΒΑΣΜΟ Ο «ΣΕΜΠΑ»

Ο ίδιος ο «Σέμπα», έχοντας εικόνα για το μέχρι που μπορούσε να φτάσει ο Παναθηναϊκός, είχε ξεκαθαρίσει προς τους διοικούντες το «τριφύλλι» πως η οποιαδήποτε τελική πρόταση, θα έπρεπε να έχει και τον απαιτούμενο σεβασμό προς το πρόσωπό του, σε σχέση πάντα με τα άλλα συμβόλαια εντός της ομάδας. Κι απ’ τη στιγμή που ως προς τις αξιώσεις του, δεν υπήρχε διάθεση να «πέσουν» κάτω απ’ τις 350-400.000 ευρώ, η όποια κουβέντα θα ήταν λίγο πολύ… άσκοπη, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να «γεφυρωθεί» η διαφορά.

Το «τέλος εποχής» για τον Αργεντινό «γράφτηκε» ουσιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης (31/5), λίγες ώρες πριν απ’ το τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ, σε κουβέντα που είχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Οι δύο «κεφαλές» του «πράσινου» ποδοσφαιρικού τμήματος έβαλαν κάτω όλα τα δεδομένα: το αγωνιστικό, τα ιατρικά «θέματα» που έχει ο Αργεντινός επιθετικός, τα πολύ στενά οικονομικά δεδομένα και αποφάσισαν πως απ’ τη στιγμή που είναι αδύνατον να «ανέβει» ο Παναθηναϊκός στα χρήματα που μπορεί να δώσει προς τον «Σέμπα», το καλύτερο για όλους θα ήταν να τελειώσει εδώ η συνεργασία τους. Για να μην «τραβήξει» το θέμα, για να μην γίνει «σίριαλ» και ακολουθήσει «φθορά» για όλες τις πλευρές. Και για τον παίκτη και για τον σύλλογο.

Γι’ αυτό και το μεσημέρι της Πέμπτης (1/6) λίγο μετά την επιστροφή της ομάδας απ’ τη Θεσσαλονίκη, ο «Λύμπε» κάλεσε στα γραφεία της ΠΑΕ τον Λέτο και τον ενημέρωσε για την απόφαση της ομάδας, προκειμένου να έχει κι ο ίδιος όλο το χρόνο μπροστά του για να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Είπαμε, η πιο δύσκολη απόφαση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ