aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο ντέρμπι στο «Βικελίδης» κρίνει την κορυφή

Το ντέρμπι στο «Βικελίδης» κρίνει την κορυφή

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών παρακολουθούμε φέτος στη Σούπερ Λίγκα.

Η Ξάνθη είναι μία από τις πρώτες ομάδες της επαρχίας που έχει καταφέρει να… εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από έξι αγώνες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό, στην τρίτη τον ΠΑΟΚ και στην 4η την ΑΕΚ, ενώ ο ΟΦΗ συμπληρώνει την πεντάδα.

Μετά το πρώτο… μενού, η δράση επιστρέφει σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις.

Η δεύτερη μέρα της 6ης αγωνιστικής ανοίγει με την αναμέτρηση Βόλος-Ατρόμητος, με τους γηπεδούχους να θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τους Περιστεριώτες να κάνουν το «2 στα 2» μετά την πρώτη νίκη της σεζόν επί του Παναιτωλικού.

Στις 17:15 έχουμε δύο αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, ο οποίος ήταν η ομάδα που τον είχε κερδίσει τελευταία φορά πριν κάνει το απίστευτο σερί των 40 αγώνων αήττητος (από το Μάρτιο του 2018). Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει ένα δίλημμα για τη χρησιμοποίηση του Εσίτι ή του Αουγκούστο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αυτό εξαρτάται από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες έχουν μόλις τρεις βαθμούς μετά από αγώνες και αυτοί από τη νίκη επί του Ατρομήτου στην 4η αγωνιστική.

Το άλλο ματς την ίδια ώρα είναι το ΟΦΗ-Πανιώνιος. Ένα ματς ιδιαίτερα σημαντικό για τους Νεοσμυρνιώτες, καθώς βρίσκονται στο -2 μετά την αφαίρεση των έξι βαθμών που τους είχε επιβληθεί και χρειάζονται ένα σερί από θετικά αποτελέσματα για να ξεφύγουν από τη θέση που οδηγεί απευθείας στη Super League 2. Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί αποτελούν μία από τις εκπλήξεις τη φετινή στο πρωτάθλημα, έχοντας μετά από 5 αγώνες δέκα βαθμούς και ο Γιώργος Σίμος φαίνεται πως έχει φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο με αξιώσεις τη φετινή χρονιά.

Το μεγάλο παιχνίδι, όμως, είναι στις 19:30. Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος «καίγεται» για να επιστρέψει στην κορυφή μετά την νίκη της Ξάνθης στη Ριζούπολη και να μην πέσει στην Τρίτη ή και την τρίτη θέση μαζί με τον ΟΦΗ (αν κερδίσει τον Πανιώνιο) με ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Με τους θεωρητικά «βασικούς» αναμένεται να παρατάξει τους Πειραιώτες ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Τόλης Τερζής δεν αλλάζει την επιτυχημένη «συνταγή» των τελευταίων αγωνιστικών που έχει δώσει κάποια θετικά αποτελέσματα στην ομάδα του.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου
Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1
ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου
Βόλος – Ατρόμητος (15:00, Novasports 1)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (17:15, Novasports 2)
ΟΦΗ – Πανιώνιος (17:15, Novasports 3)
Άρης – Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου
Λαμία – Παναιτωλικός (20:00, ΕΡΤ)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός-ΟΦΗ (19:30)
Παναιτωλικός-ΑΕΛ (20:00)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ξάνθη-Άρης (17:00)
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
ΠΑΟΚ-Λαμία (18:00)
ΑΕΚ-Βόλος (19:30)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (20:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ