aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο γοργό και… νίκη είχε για τον Παναθηναϊκό, που «τα χρειάστηκε» από τον Αστέρα

Το γοργό και… νίκη είχε για τον Παναθηναϊκό, που «τα χρειάστηκε» από τον Αστέρα

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 12η αγωνιστική της Super League 1, πήρε τρεις «απαραίτητους» βαθμούς και μπήκε σε… τροχιά εξάδας στο πρωτάθλημα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Χατζηγιοβάνης στο 8ο λεπτό με πέναλτι από χρήση VAR και ήταν το πιο γρήγορο της φετινής σεζόν για το «τριφύλλι», το οποίο είχε καλό πρόσωπο μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστές τον σκόρερ και τον Περέα, που σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες…

Οι Αρκάδες στον αντίποδα έδειξαν βελτιωμένοι στην επανάληψη, όπου και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα τέρμα εκμεταλλευόμενοι το… αγχωμένο πρόσωπο του αντιπάλου τους, αλλά αυτό δεν συνέβη κι έτσι έμειναν χωρίς νίκη σε 15 επισκέψεις τους στην Αθήνα!

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, όπως είχε ζητήσει και ο Γιωργος Δώνης, ενώ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Περέα, ο οποίος έπαιζε μπροστά από τον Μακέντα.

Την ίδια ώρα ο Αστέρας προσπάθησε να καλύψει όλους τους χώρους, έχοντας πολυπρόσωπο κέντρο, αλλά το πλάνο του πήγε… περίπατο αρκετά νωρίς. Αφού, μόλις στο 5’ ο Σουάρεθ ανέτρεψε τον Περέα, ο διαιτητής Σέζος έδωσε την παράβαση με τη χρήση VAR και ο Χατζηγιοβάνης με δυνατή εκτέλεση τρία λεπτά μετά έκανε το 1-0!

Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» πήρε την κατοχή της μπάλας και φρόντισε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα ενώ παράλληλα έφτιαξε και δυο ακόμα φάσεις για να σκοράρει και να πάει πιο… ήσυχο στην ανάπαυλα.

Πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι… κεφάτοι Χατζηγιοβάνης-Περέα, με τον πρώτο να «σερβίρει» τόσο στο 19’ όσο και στο 26’ και τον δεύτερο να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδόπουλο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις…

Οι Αρκάδες συνέχισαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην δημιουργία και είναι ενδεικτικό πως «πάτησαν» για πρώτη φορά την αντίπαλη περιοχή στο 35ο λεπτό, με τη φάση όμως να είναι ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ!

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν κάπως να ισορροπήσουν την κατάσταση, αλλά και πάλι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει καλη αμυντική λειτουργία και να μην απειλείται καθόλου.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τα στατιστικά τους να έχουν ως εξής: 51%-49% η κατοχή της μπάλας, 7-0 τα σουτ συνολικά και 3-0 τα σουτ εντός εστίας, με τα κόρνερ να είναι 1-0.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας προσπάθησε να… μιμηθεί τον αντίπαλό του. Ξεκίνησε καλύτερα, ενώ είχε με το καλημέρα την πρώτη του φάση, στο 46’, αλλά η κεφαλιά του Σουάρεθ ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη.

Γενικώς, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο πιεστικοί και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το γεγονος ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε «τελειώσει» το ματς, ψάχνοντας την ισοφάριση μέσα από κάποιες ακόμα στατικές φάσεις. Ενώ ο Διούδης είπε «όχι» στον Φερνάντεθ στη διπλή φάση του 69ου λεπτού…

Ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα λάθη σε όλο αυτό το διάστημα και, βλέποντας την νωχελική εικόνα της ομάδας του, ο Δώνης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, από το 70’ και μετά για να επανακτήσει την κατοχή της μπάλας.

Και πάλι, όμως, ήταν ο Αστέρας εκείνος που θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα, καθώς στο 77ο λεπτό ο Μαρτίνεθ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε στον Σαντόγια, αλλά εκείνος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο δευτερο δοκάρι!

Οι «πράσινοι» παρέμειναν σε θέση άμυνας μέχρι το τελευταιο σφύριγμα, αποφεύγοντας το… έμφραγμα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το τέρμα του Μπαράλες να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ και το υπέρ τους 1-0 να διατηρείται…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-4-2): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης (79’ Κολοβός), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (88’ Κολοβέτσιος), Περέα (61’ Καμπετσής), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης (4-1-4-1): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Σουάρεθ (60’ Σαντόγια), Μαρτίνεθ (80’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Χαουρέγκι (67’ Κρέσπι), Καπίγια, Μ. Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ, Μπαράλες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ