aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Την… χάλασε στον Άρη ο Αστέρας!

Ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη για την 6η αγωνιστική των playoffs. Παρόλο που στο 74’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μαντσίνι, με δικό τους λάθος, χάρη στο αυτογκόλ του Ροζ στο 81’ δεν κατάφεραν να πάρουν μια νίκη που ουσιαστικά θα τους εξασφάλιζε από τώρα την Ευρώπη και θα τους άφηνε μόνους δεύτερους στη βαθμολογία.

Το ματς

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι δυο ομάδες είχαν πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο με ελάχιστες φάσεις και τελικές στο ματς. Ο Άρης είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, με την πιο σημαντική στιγμή στον αγώνα να την κάνει ο Αστέρας Τρίπολης στο 22ο λεπτό, όταν ο Ριέρα από θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από εκεί και πέρα και μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο οι ομάδες προσπαθούσαν να πιέσουν, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, αφού πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, όπως ξεκίνησαν σε ένα πολύ απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο, με τον Άρη να πιέζει και στο 51’ να φωνάζει για πέναλτι στο χέρι του Χριστόπουλου, μετά από σέντρα του Μπρούνο Γκάμα. Το ματς συνεχίστηκε κανονικά σύμφωνα με τον διαιτητή. Στο 56’ ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ριέρα έκανε σκάψιμο, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε προστατεύοντας την εστία του. Στο 68’ ο Μπρούνο Γκάμα έχασε και αυτός μια μεγάλη ευκαιρία, αφού το διαγώνιο σουτ που έκανε δεν ήταν αρκετά καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ. Ο Άρης στο 74’ άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι, ο οποίος ύστερα από κάθετη του Γκάμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή.

Αυτό το γκολ ξύπνησε ουσιαστικά τον Αστέρα που βγήκε μπροστά και πίεσε και 7 λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Ροζ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά το γύρισμα του Κώτσιρα γράφοντας το 1-1. Λίγο έλειψε πριν το φινάλε οι Αρκάδες να πάρουν τη νίκη, όταν ο Κουέστα με φοβερή εκτέλεση δεν επέτρεψε στον Μπαράλες να σκοράρει, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης φώναξε πέναλτι για πέσιμο του Μπερτόγλιο, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» σφραγίζοντας το 1-1.

Η σφυρίχτρα: Ο Βασίλης Φωτιάς είχε να διαχειριστεί ένα ματς με πολλές μονομαχίες και μαρκαρίσματα, αλλά τα πήγε καλά. Ορισμένες φορές μπορεί να σφύριζει αρκετά συχνά, αλλά το έκανε για να μην ξεφύγει από τον έλεγχό του το παιχνίδι. Στην τελευταία φάση φαίνεται να μην υπάρχει πέναλτι υπέρ του Άρη και σωστά συνεχίζει το ματς.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρεζ, Χριστόπουλος, Σουάρεθ (39’ Πασαλίδης), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τιλίκα (90’ Κρεσπί), Σίτο (61’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (61’ Γκόμεζ) , Μπαράλες.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια (63’ Τζέγκο), Γκαρσία (63’ Σίλβα), Γκάμα (89’ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι, Μάνος.
Περισσότερα σε λίγο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ