aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Τη ρωμιοσύνη (Ντάλιτς) μην την κλαις»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ε, δεν μπορούσε, δεν ήταν δυνατόν. Ήταν που ήταν το απόλυτο ποδοσφαιρικό θέμα, πάμε τώρα να το αναδείξουμε και σε εθνικό – πατριωτικό ζήτημα. Για το Κροατία – Ελλάδα, σήμερα (21:45) στο «Μαξιμίρ» λέω και τους Κροάτες που εδώ και μέρες έβγαλαν τη γλώσσα τους περίπατο και ό,τι θέλουν λένε. Μέχρι και για τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου (που σημειώστε το πιθανότερο είναι να δώσει το «παρών» του στο σημερινό αγώνα) πανηγύριζαν οι αθεόφοβοι και την τιμωρία του Μανωλά για την κάρτα που θα τον κρατήσει εκτός αγώνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό βγήκε και ο προπονητής της ομάδας, ο Ζλάτκο Ντάλιτς να ειρωνευτεί και να μηδενίσει την εθνική Ελλάδας με δηλώσεις του στυλ, ότι οι Έλληνες διεθνείς είναι βρώμικοι, πέφτουν, βουτάνε, κάνουν καθυστερήσεις και μόνο μπάλα δεν παίζουν. Κοντά σ’ αυτά προσθέστε και την έπαρση, την αλαζονεία και τον εγωισμό, από τον οποίο ξεχειλίζουν οι Κροάτες και θα έχετε ενώπιον σας το παζλ των αισθήσεων και των αντιδράσεων για το σημερινό αγώνα. Άλλο που δεν ήθελαν στην εθνική Ελλάδας, βέβαια, σ’ αυτό το παραλήρημα των γειτόνων τους. Όλα τα πιο πάνω έχουν πωρώσει, έχουν τσαντίσει και έχουν πληγώσει τον εγωισμό όλων στην ομάδα.

Οι Κροάτες μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους φαβορί – και στα χαρτιά μπορεί να είναι – αλλά δεν είναι η πρώτη και ενδεχομένως ούτε η τελευταία φορά που η Ελλάδα ρίχνεται σε μια ποδοσφαιρική μάχη σαν το αουτσάιντερ. Ή μάλλον τις περισσότερες φορές στα μεγάλα ιστορικά ποδοσφαιρικά ραντεβού αυτό συνέβαινε. Το ίδιο έγινε στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2010, το 2011 στην προκριματική φάση του Euro 2012 με θύμα πάλι την Κροατία, για να μην πούμε τι έγινε το 2004 στο Euro της Πορτογαλίας. Το σημερινό παιχνίδι με την Κροατία δεν είναι ένα όποιο κι όποιο παιχνίδι. Για την Ελλάδα αποτελεί ένα παιχνίδι εθνική υπόθεση, όσο κι αν υπάρχει και ο επαναληπτικός της Κυριακής.

Η εθνική Ελλάδας, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εθνική στην Ευρώπη, σίγουρα δεν διαθέτει τη λάμψη αστέρων που διαθέτει η Κροατία και μπαίνει στα μπαράζ σαν το (μικρό ή μεγάλο, εσείς διαλέγετε) αουτσάιντερ. Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχει ο άγραφος εκείνος νόμος που λέει ότι κανένας δεν δικαιούται να υποτιμά, να προσβάλλει και να μη δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στον αντίπαλό του. Όσο μικρός (αγωνιστικά) κι αν είναι. Τώρα γιατί ο αθυρόστομος και ο αφελής Ντάλιτς βγήκε και είπε πως ζήτησε τη βοήθεια του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και του Μεχμέντ Μπαντζάρεβιτς, αφού τόσο «ασήμαντη» και μικρή ποδοσφαιρικά είναι η Ελλάδα μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Εκτός κι αν την απάντηση του τη δώσουν ο Μήτρογλου, ο Φορτούνης, ο Παπασταθόπουλος, ο Τοροσίδης, ο Τζιόλης και τ’ άλλα τα παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ