aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΤι κάνει ο Ολυμπιακός στους ευρωπαϊκούς του «τελικούς»! (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός στους ευρωπαϊκούς του «τελικούς»! (vids)

Από το έπος στο Ζάγκρεμπ και την απογοήτευση στο Άνφιλντ, μέχρι το απίστετο ξενέρωμα από τον… Βαλμπουενά και το θρυλικό βράδυ με τη Μίλαν! Έντεκα τελικοί. Έντεκα εισιτήρια που κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική. Συνήθως ο Ολυμπιακός έχει… γλυκιά γεύση, αλλά υπάρχουν και βράδια που ξεχειλίζουν πίκρα.

Απόψε, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να φοράει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και το gazzetta.gr θυμάται τι έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο ματς των ομίλων όπου έψαχναν πρόκριση είτε για τη συνέχεια του Champions League είτε για να συνεχίσουν στο Europa.

Σεζόν 98-99: Ο Ολυμπιακός μετρά μόνο μία ήττα σε όμιλο με Πόρτο, Κροάσια και Άγιαξ.

Τελευταία αγωνιστική βρίσκεται στην Κροατία και δεν θέλει να χάσει. Ο Γέλιτσιτς ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 35′, αλλά ο Γιαννακόπουλος… τρώει χόρτο και λιώνει τα χιόνια του «Μάξιμιρ» με κεφαλιά ψαράκι. 1-1 κι ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Champions League.

Σεζόν 99-00: Τελευταία αγωνιστική με την Πόρτο στο ΟΑΚΑ. Ο Γιαννακόπουλος είναι αυτός που στο 56′ δίνει τη δεύτερη νίκη της ομάδας του και την τρίτη θέση. Στο UEFA έπαιξε με τη Γιουβέντους, όπως και την προηγούμενη σεζόν για τους 8 του Champions League.

Σεζόν 04-05: Τελευταίο ματς για τους ομίλους του Champions League στο Άνφιλντ. Ο Ολυμπιακός του Μπάγεβιτς θέλει μέχρι και ήττα με ένα γκολ, μιας και ήδη είχε 10 βαθμούς. Ο Ριβάλντο είχε βάλει τις βάσεις ανοίγοντας το σκορ, αλλά το… φαρμακερό σουτ του Τζέραρντ στο 86′ στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στο UEFA.

Σεζόν 07-08: Ήθελε τη νίκη απέναντι στη Βέρντερ, στο «Καραϊσκάκης» και την πήρε. Τη σεζόν με τα πρώτα ευρωπαϊκά διπλά δεν γινόταν να μην περάσει. Οι Γερμανοί χάνουν και στην Ελλάδα με 3-0 κι ο Ολυμπιακός βρίσκει στους «16» του θεσμού την Τσέλσι.

Σεζόν 08-09: Παίζει στον όμιλο για το UEFA με Γαλατά, Μπενφίκα, Μέταλιστ και Χέρτα. Τα ματς είναι μονά και τελευταία αγωνιστική παίζει με την Χέρτα στην έδρα του. Ήδη έχει μία νίκη και δύο ήττες και πρέπει να επικρατήσει της ομάδας από το Βερολίνο. Την… σκορπάει με 4-0 και περνάει στην επόμενη φάση όπου τον αποκλείει η Σεντ Ετιέν.

Σεζόν 09-10: Εχει 7 βαθμούς και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Άρσεναλ στο Φάληρο. Το γκολ του Λεονάρντο στο 47′ ήταν αρκετό για να στείλει τους ερυθρόλευκους στους «16» του θεσμού.

Σεζόν 11-12: Παίζει τελευταία αγωνιστική με την Άρσεναλ στην έδρα του. Θέλει νίκη και να μην νικήσει η Μαρσέιγ την Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Εκείνος κάνει αυτό που πρέπει και επικρατεί των Λονδρέζων με 3-1. Τα τελευταία λεπτά στο ματς του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» ήταν… μαρτυρικά. Το 2-0 των Γερμανών έγινε… 2-3 με τον Βαλμπουενά να σκοράρει στο 87′ και να στέλνει τους Γάλλους στην επόμενη φάση και τον Ολυμπιακό στο Europa League!

Σεζόν 12-13: Η Άρσεναλ για άλλη μία φορά τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκης». Χάνει ξανά – με 2-1 αυτή τη φορά κι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.

Σεζόν 13-14: Θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στην Αντερλεχτ για να βγει δεύτερος και να συνεχίσει στο Champions League. Επικρατεί με 3-1, περνάει στους «16» και εκεί βρίσκει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μόγιες.

Σεζόν 14-15: Η 2η θέση δεν θα ερχόταν. Όμως δεν έπρεπε να χάσει από τη Μάλμε για να πάρει αυτός την 3η θέση. Οι Σουηδοί ηττήθηκαν με 4-2 και έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε στο Europa League.

Σεζόν 18-19: Με Μίλαν τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Δεν ήθελε απλά τη νίκη, αλλά και με δύο γκολ διαφορά. Ο Ολυμπιακός σε ένα ονειρεμένο βράδυ επικρατεί με 3-1 και βρίσκεται στην επόμενη φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ