aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΘρίαμβος Παναιτωλικού, από το κακό στο χειρότερο ο Ατρόμητος

Θρίαμβος Παναιτωλικού, από το κακό στο χειρότερο ο Ατρόμητος

Χάρη σ’ ένα γκολ του Ροντρίγκες στην αρχή (11΄) κι ένα του Ουάρντα στις καθυστερήσεις (90+3), ο Παναιτωλικός πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (0-2), που συνεχίζει την αγωνιστική του κατρακύλα…

Το πρώτο τους τρίποντο έψαχναν Ατρόμητος και Παναιτωλικός μετά τις ήττες της πρεμιέρας από ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, στο άδειο Περιστέρι έπειτα από την περυσινή τιμωρία των γηπεδούχων. Τόσο ο Τραϊανός Δέλλας, όσο και ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξαν τις ομάδες τους με 4-2-3-1.

Στην πρώτή καλή στιγμή του αγώνα ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 12΄ ο Ουάρντα με ωραία ενέργεια στο χώρο της μεσαίας γραμμής πάσαρε στον Κλέσιο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ροντρίγκες ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με την ταχύτητα των Ουάρντα και Κλέσιο προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Ο Ατρόμητος προσπάθησε με στημένες φάσεις να αντιδράσει, αλλά σε μία από αυτές, το γκολ του Μπάχα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ καθώς ο Λευκορώσος ήταν εκτεθειμένος.

Ο Παναιτωλικός στο 32΄ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Κλέσιο να κάνει πάρτι από τη δεξιά πλευρά, να πασάρει στον Ροντρίγκες αλλά ο τελευταίος να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε και ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος έδειξε να ξυπνάει και στο 35΄ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Λε Ταλέκ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία. Ο Ούμπιδες με μαγική μπαλιά τον έβγαλε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, αλλά ο Γάλλος παρότι κατάφερε να τον περάσει, προτίμησε να σπάσει την μπάλα αντί να πλασάρει. Το ματς στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ισορρόπησε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Παναιτωλικό να έχει πάρει το προβάδισμα.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δέυτερο μέρος. Ο Ατρόμητος με περισσότερη διάθεση να επιτεθεί απείλησε στο 48΄ με μια σέντρα σουτ του Μπίτολο που ανάγκασε τον Κυριακίδη να διώξει σε κόρνερ. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε με ένα επικίνδυνο σουτ του Τομανέ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γκορμπούνοφ στο 54.

Έξι λεπτά αργότερα ο Λε Ταλέκ έχασε το άχαστο! Ο Μπιτόλο του έσπασε την μπάλα από τα αριστερά στο σημείο του πέναλτι και ο Γάλλος παρότι ήταν ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα… πουλιά, ξεσηκώνοντας τους ανθρώπους του Ατρομήτου.

Ο ρυθμός όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν πιο γρήγορος με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης και τους φιλοξενούμενους την ιδανική αντεπίθεση. Στο 72΄ και πάλι ο Λε Ταλέκ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Μπίτολο, με τον Ροντρίγκες να τον προλαβαίνει πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά ο Δέλλας τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο παιχνίδι τους Λημνιό και Παπαδόπουλο προκειμένου να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας του. Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ούτε στο 88΄ με τον Παπαδόπουλο να κάνει την προβολή σε κενή εστία αλλά να μην βρίσκει την μπάλα από σέντρα του Μπίτολο.

Στις καθυστερήσεις ο Κυριακίδης είπε όχι αρχικά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες και στη συνέχεια σε τρομερό σουτ του Λημνιού και στην αντεπίθεση, ο Ουάρντα με πλασέ νίκησε τον Γκορμπούνοφ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ-Μπίτολο, Λαζαρίδης, Ζησόπουλος, Κιβρακίδης-Μπάχα 77΄ Παπαδόπουλος), Ούμπιδες-Μπρίτο (57΄ Βασιλείου), Τόνσο, Γροντής (67΄ Λημνιός)-Λε Ταλέκ

Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης-Τσοκάνης (93΄ Λεντέσμα), Κούσας, Ροντρίγκες, Μύγας-Πάουλο, Μάκος-Ουαρντά-Φερέιρα (69΄ Μαρκόφσκι), Κλέσιο-Τομανέ (81΄ Κουτρουμάνος)

Το ταμείο του αγώνα

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, με κινητήριους μοχλούς τους Ουάρντα και Κλέσιο και κατάφερε να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ με τον Ροντρίγκες. Στην επανάληψη ο Ατρόμητος ανέβηκε, σπατάλησε ευκαιρίες για την ισοφάριση και πλήρωσε την δυστοκία του σε μια αντεπίθεση στο τέλος με τον Ουάρντα να κάνει το 2-0 και να βάζει ταφόπλακα στο Περιστέρι. Οι Αγρινιώτες ήταν ανώτεροι, είχαν πλάνο και δίκαια έφτασαν στο πρώτο τους τρίποντο.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Ροντρίγκες παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα. Όχι μόνο για το γκολ με το οποίο έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό, αλλά και για τις επεμβάσεις του στην άμυνα, σταματώντας τις προσπάθειες των παικτών του Ατρομήτου. Πολύ καλή απόδοση κυρίως στο πρώτο μέρος από τους Ουάρντα και Κλέσιο που ταλαιπώρησαν από τα άκρα τα μπακ των γηπεδούχων.

Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Μπρίτο πήρε την ευκαιρία από τον Δέλλα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, αλλά ο Βραζιλιάνος ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και πέρασε απαρητήρητος όσο αγωνίστηκε. Αντικαταστάθηκε στο 57΄ με τον Βασιλείου να παίρνει τη θέση του.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Κύζας δεν συνάντησε προβλήματα, έβγαλε σωστές κάρτες όταν το παιχνίδι πήγε σε κάποιες περιπτώσεις να ξεφύγει, ενώ στο 22΄ ορθά ακύρωσε το γκολ του Μπάχα που ήταν λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ