aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Θα έχει… Στιλ το Euro2016;

Από την αρχή της εφετινής σεζόν, οι Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές που οι Εθνικές τους ομάδες έχουν προκριθεί στο Euro2016, ονειρεύονται το ταξίδι στην Γαλλία το καλοκαίρι. Μεταξύ αυτών είναι και ο Λουκ Στιλ, ο οποίος διανύει την δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα, αποτελώντας μαζί με τον Ρομπέρτο του Ολυμπιακού τους καλύτερους τερματοφύλακες που αγωνίζονται στην SuperLeague…

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, οι εμφανίσεις του Άγγλου τερματοφύλακα δεν είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ρόι Χότζον, ο οποίος κατέφευγε σε επιλογές προερχόμενες όχι μόνο από την Premier League, αλλά και από την Championship. Κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του κατά τ’ άλλα ήρεμου πορτιέρο, ο οποίος μέσω Twitter του έστειλε το εξής μήνυμα: «Μπορεί κάποιος να ενημερώσει τον κ. Ρόι Χότζον ότι θα αφήνω δύο εισιτήρια στη ρεσεψιόν για τα επόμενα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν».

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως τον έβαλε στο ραντάρ του ομοσπονδιακού τεχνικού των «λιονταριών», καθώς πριν από 11 ημέρες, η DailyMail αποκάλυψε πως ο 68χρονος τεχνικός είχε επικοινωνία με τον Αντρέα Στραματσόνι, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Λουκ Στιλ και να αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού.

LukeSteele

Ουσιαστικά ο 31χρονος μάχεται για την 3η θέση του τερματοφύλακα στην 23άδα της Αγγλίας, καθώς οι δύο πρώτες είναι «καπαρωμένες», η πρώτη από τον Τζο Χαρτ της Μάντσεστερ Σίτι και η δεύτερη από τον Φρέιζερ Φόρστερ της Σαουθάπτον. Ο πρώτος έχει φτάσει με τους «Πολίτες» στα ημιτελικά του Champions League, ενώ ο δεύτερος που πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν, έχει προσθέσει στο ενεργητικό του το ρεκόρ ανέπαφης εστίας με την φανέλα των «Αγίων», κρατώντας το μηδέν για 708 αγωνιστικά λεπτά.

Από εκεί και πέρα όμως οι επιλογές του Ρόι Χότζον δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν το γεγονός οτι ο Λουκ Στιλ δεν έχει κληθεί ούτε σε ένα φιλικό προετοιμασίας. Στα φιλικά με την Γερμανία και την Ολλανδία, στα τέλη Μαρτίου κλήθηκε ο Τομ Χίτον της Μπέρνλεϊ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Championship. Ο 30χρονος τερματοφύλακας σε 43 ματς στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα στην Αγγλία, έχει δεχθεί 35 γκολ, ενώ σε 17 ματς έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Μάλιστα για αυτά τα δύο ματς, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τζακ Μπάτλαντ της Στόουκ. Ο 23χρονος πορτιέρο έχει παίξει σε 31 παιχνίδια της Premier League, έχοντας δεχθεί 37 γκολ, ενώ σε συνολικά 10 ματς έχει κρατήσει το μηδέν. Ο τελευταίος από αυτούς που έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, είναι ο Ρόμπερτ Γκριν, ο οποίος φαίνεται να έχει τεθεί εκτός συναγωνισμού. Όχι μόνο γιατί έχει να λάβει πρόσκληση εδώ και κοντά ένα χρόνο, αλλά και επειδή οι εμφανίσεις του δεν είναι τίποτα το φοβερό. Η ΚΠΡ βρίσκεται στην 12η θέση της Championship, με τον 36χρονο πλέον γκολκίπερ να μετράει 24 συμμετοχές, 29 γκολ παθητικό και μόλις 8 ματς χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.
Άρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο Λουκ Στιλ θα είχε να αντιμετωπίσει τον Τζακ Μπάτλαντ και τον Τομ Χίτον. Ο πρώτος έχει εμπειρία από Premier League, έστω και αν φέτος είναι η πρώτη του γεμάτη χρονιά ως βασικός, αλλά θα είναι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ ο δεύτερος ουδέποτε έχει αγωνιστεί στο -για πολλούς- κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Βέβαια, η Championship μπορεί να είναι ανώτερη της SuperLeague, αλλά δεν δικαιολογεί το γεγονός οτι ο Λουκ Στιλ δεν είχε μέχρι στιγμής την ευκαιρία να αποδείξει την αξία και τις ικανότητές του.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη σταθερότητα, αν όχι βελτίωση. Κάτι που επιβεβαιώνουν όχι μόνο οι εμφανίσεις του, αλλά και τα στατιστικά του. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια (της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος), με 26 γκολ παθητικό και 13 clean sheats, ενώ φέτος σε 27 ματς έχει δει την εστία του να παραβιάζεται 20 φορές και άλλες 14 να μένει ανέπαφη. Ίσως να «πληρώνει» την απουσία ευρωπαϊκό παιχνιδιών, αλλά και την τακτική στην Αγγλία να παίρνουν παίκτες στην Εθνική που αγωνίζονται στο Νησί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ