aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Τέζαρε» τον ΟΦΗ ο Γούτας, σούπερ Σαρδινέρο με δύο γκολ

«Τέζαρε» τον ΟΦΗ ο Γούτας, σούπερ Σαρδινέρο με δύο γκολ

Αγκάλιασε τη νίκη ο ΟΦΗ, αλλά ο Γούτας είχε τον τελευταίο λόγο.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου από το γκολ του Μανούσου, στο δεύτερο μέρος εκμεταλλεύθηκε στον απόλυτο βαθμό τις ευκαιρίες της και με πρωταγωνιστή τον Σαρδινέρο που σκόραρε δις, γύρισε το ματς σε 2-1.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος κυριάρχησε, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με τον Μανούσο να κοντεύει να γίνει μοιραίος, έμεινε και με 10 παίκτες λόγω της απ’ ευθείας κόκκινη στον Μουνίθ, αλλά ο Κάναντι τα έπαιξε όλα για όλα.

Με το που έδωσε εντολή στον Γούτα να παίξει επιθετικός στις καθυστερήσεις, ο Μανούσος έβγαλε μια εκπληκτική σέντρα με το αριστερό και βρήκε αμαρκάριστο τον συμπαίκτη του, που με κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν για το τελικό 2-2.

Ο ΟΦΗ παραμένει αήττητος με μία νίκη και δύο ισοπαλίες, ενώ ο Ατρόμητος παραμένει χωρίς νίκη, αλλά μετρά δύο σερί ισοπαλίες σε Τούμπα και «Γεντί Κουλέ».

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να έχουν παρόμοιο σχηματισμό, παρατηρήθηκε πολυκοσμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν αυτός που λεπτό με το λεπτό παρουσιαζόταν κυρίαρχος στο γήπεδο, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή του Γιαννιώτη.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20’, με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει το σουτ του Σαρδινέρο μέσα από την περιοχή, αλλά η πραγματικά σπουδαία ευκαιρία σημειώθηκε στο 32’, όταν ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει Γιαννιώτης.

Στο 41’ ο Ναμπί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και κόντρα σε όλα αυτά, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Χαρίσης σούταρε, η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Γιαννούλη και βρέθηκε στα πόδια του Μανούσου που σκόραρε. Στην αρχή δόθηκε οφσάιντ, ωστόσο έπειτα από εξέταση της φάσης, θεωρήθηκε αλλαγή φάσης και κακό παίξιμο του κεντρικού αμυντικού του ΟΦΗ και το γκολ μέτρησε.

Οι Κρητικοί λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά ο Γιαννιώτης είχε και πάλι απάντηση στο τελείωμα του Νέιρα από το ύψος του πέναλτι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Κρητικοί «αποφάσισαν» να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες τους και μάλιστα με το… καλησπέρα. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Νέιρα πάσαρε στον Ναμπί, αυτός ίσα που βρήκε την μπάλα και ο Σαρδινέρο πλάσαρε εύστοχα αυτή τη φορά για το 1-1.

Οι Περιστεριώτες ήταν φανερά σοκαρισμένοι και ο ΟΦΗ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 56’, με τον Σαρδινέρο να βγαίνει εντελώς μόνος του από τον Γιαννιώτη και με ψύχραιμο πλασέ, σφράγισε την ανατροπή του σκορ.

Ο Ατρόμητος χρειάστηκε χρόνο για να ξαναμπεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αλλά όταν το έκανε, άρχισε να χάνει αυτός τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Μανούσο. Αρχικά στο 67’ ο Έλληνας επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν, ενώ στο 75’ από έξοχη ενέργεια του Νάτσου, ο Μανούσος έκανε κακό τελείωμα, στέλνοντας και πάλι εκτός εστίας την μπάλα.

Συνέχεια στο ρεσιτάλ δόθηκε στο 86’, με τον Γκάλο να δίνει την ασίστ για τον Μανούσο και πάλι αυτός να αστοχεί, αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει. Στις καθυστερήσεις, ο Μουνίθ είδε σωστά την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Ατρόμητο με 10 παίκτες, με τον Κάναντι να δίνει απ’ ευθείας εντολή στον Γούτα να προωθηθεί.

Στο 93’, λοιπόν, ο Μανούσος που ήταν αυτή τη φορά εκτός περιοχής, έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό και ο Γούτας που ήταν ο έξτρα παράγοντας τη φάση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (5-4-1): Βάτερμαν – Ουές, Βούρος, Σελίμοβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης (94′ Γιάννου) – Νέιρα, Στάικος (78′ Μίγγος), Μεγιάδο, Ναμπί (87′ Στάρτζεον) – Σαρδινέρο (79′ Γκαργκαλατζίδης)

Ατρόμητος (3-4-1-2): Γιαννιώτης – Γκάλο, Γούτας, Στρούγγης (46′ Ρισβάνης) – Κιβρακίδης, Χαρίσης (65′ Μουνίθ), Σάλομον, Τομάσεβιτς (42′ Νάτσος) – Ραμπέλο (79′ Ενσικουλού) – Γιακουμάκης (46′ Ούμπιδες), Μανούσος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ