aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤεράστιες οικονομικές... τρύπες σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Τεράστιες οικονομικές… τρύπες σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Τεράστιες οικονομικές ζημιές υπέστησαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2015-16. Η «ερυθρόλευκη»… τρύπα έφτασε τα 8,6 εκατομμύρια ευρώ και στα 11,8 εκατομμύρια η «πράσινη», όπως αναφέρει το «sportandbusiness.gr».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός που είχε και παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε αυξημένα λειτουργικά έσοδα, μικρή μείωση στα έξοδα, αλλά το ταμείο εμφανίστηκε μείον.

Στην επίσημη ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για την οικονομική της λειτουργία από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016 υπάρχει η αναλυτική έκθεση και αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός παρουσίασε ζημία, καθώς δεν πούλησε μεγάλα όνοματα ποδοσφαιριστών. Η ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ στην οποία προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα βοηθήσει ώστε να μην εμφανιστεί νέα μείωση.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 34.000.0000 για τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ, πολύ περισσότερα από πέρυσι (26,9 εκατ.). Τα λειτουργικά έσοδα από 52,2 εκτοξεύθηκα σε 60,4 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η UEFA αύξησε τα κέρδη των ομάδων από το 2015.

Η Livesport αναφέρει ότι τα μειωμένα έσοδα οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην απόφαση να πουλήσει έναν εκ των Μιλιβόγεβιτς ή Ιντέγε.

Στον Παναθηναϊκό οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι… δραματικοί. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΠΑΕ που δημοσιεύτηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώρο η ζημιά που παρουσιάζει τη σεζόν 2015 – 2016 συγκριτικά με την επόμενη είναι τεράστια. Από τα 5.100.000 ανέβηκε στα 11.800.000. Θυμίζουμε ότι και ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε ΑΜΚ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να την καλύψει στο τέλος της χρονιάς ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σύμφωνα με το Sportandbusiness ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός προκάλεσε τη ζημιά ύψους πέντε εκατομμυρίων στον Παναθηναϊκός συγκριτικά με τη σεζόν 2014-15. Κέρδισε μόνο 13,7 εκατομμύρια. Η ευρπαϊκή πληγή… μείωσε τα έσοδα από 3,3 εκατ. σε 0,75 εκατομμύρια και οι εισπράξεις από τα εισιτήρια μειώθηκαν κατά 7,6%.

Επίσης το συμβόλαιό του με την Puma του δίνει λιγότερα από αυτό της Adidas, ενώ προκλήθηκε μείωση εσόδων από την παραχώρηση της λιανικής πώλησης των προϊόντων του συλλόγου σε συνεργάτη. Ο χειρισμός των εμπορικών θεμάτων προκάλεσε μείωση 2.500.000 στον Παναθηναϊκό που είχε κέρδη 5,29 εκατ..

Η εισφορά αλληλεγγύης ομάδων που παίρνουν οι αποκλεισμένες ομάδες στα προκριματικά των διοργανώσεων της UEFA, οι επιχορηγήσεις για τη συμμετοχή παικτών της ομάδας στο Euro 2016, αλλά και η πώληση του δικαιώματος προαγοράς εισιτηρίων αγώνων εντάχθηκαν στα λοιπά έσοδα που ήταν 2.000.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός σώθηκε επί της ουσίας επειδή τα έξοδά του ήταν οριακά πάνω από την προηγούμενη σεζόν (4,8%) και έφτασαν τα 25.000.000. Τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών ήταν μειωμένα κατά 2,3% , αλλά έδωσε αποζημιώσεις σε παλιούς παίκτες και τα αγωνιστικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 1.000.000.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ