aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τάσεις φυγής από Χατσερίντι

Οι τάσεις φυγής του Ευγένιου Χατσερίντι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Κι αυτό διότι, όπως η οικογένεια Σαββίδη πίστευε όταν τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, ότι προσφέρει στον Ραζβάν Λουτσέσκου μια λύση βασικού, έτσι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θεωρούσε πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να «σπάσει» το δίδυμο Κρέσπο – Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Κάτι που στην πράξη αποδείχθηκε δύσκολο, όχι μόνο γιατί οι δύο βασικοί στόπερ των «ασπρόμαυρων» αποτελούν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στην Ελλάδα, αλλά κυρίως γιατί ο Χατσερίντι δεν κατάφερε να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει, μόνο με την εμπειρία και το όνομα του μια θέση βασικού. Και μοιάζει πολυτέλεια ακόμη και για τον σημερινό ΠΑΟΚ ένας ποδοσφαιριστής που αμείβεται με 1,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο να μένει στον πάγκο ή ακόμη κι εκτός αποστολής.

Έτσι προέκυψαν και οι δηλώσεις του στην Ουκρανία που αποτελούν σαφώς μια ένδειξη των προθέσεων του. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί το χειμώνα, αλλά αν συνεχίσω να παίζω τόσο λίγο, τότε γιατί να μείνω στον ΠΑΟΚ; Θέλω να αγωνίζομαι. Όλα είναι όπως τα περίμενα στον ΠΑΟΚ, όμως θέλω απλώς να παίξω περισσότερα παιχνίδια», είπε θέλοντας να πιέσει ως ένα βαθμό και τον προπονητή του για μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Στις ίδιες δηλώσεις ο ποδοσφαιριστής αποδίδει το γεγονός ότι μένει εκτός ακόμη και από τις αποστολές του ΠΑΟΚ στην υπεραριθμία που υπάρχει στις θέσεις των ξένων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τουλάχιστον όχι πάντα. Για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον Άρη, με τον Μαουρίσιο τραυματία, ο Χατσερίντι θα μπορούσε να είναι στην αποστολή, ωστόσο ο Λουτσέσκου προτίμησε τον Τόσκα που μπορεί να του δώσει λύσεις σε δύο θέσεις της άμυνας αν υπάρξει ανάγκη.

Το «αναίμακτο» για όλους σενάριο

Αν ο Ουκρανός επιμείνει στην άποψή του ότι δεν χρειάζεται να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, εφόσον δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που περιμένει, ίσως και να λύσει οικειοθελώς ένα εν δυνάμει πρόβλημα. Αυτό που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση το Ρουμάνο τεχνικό, στην περίπτωση που ο Χατσερίντι ήταν περισσότερο διεκδικητικός μιας θέσης στη βασική ενδεκάδα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλλον και η οικογένεια Σαββίδη θα μπορούσε να είχε ενστάσεις για το γεγονός ότι ο παίκτης που αποτελούσε για χρόνια διακαή της πόθο δεν υπολογίζεται από τον προπονητή.

Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί όμως και με τον 31χρονο αμυντικό να μην έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι, όλα είναι ανοικτά. Σε κάθε περίπτωση για να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα, αυτές θα δρομολογηθούν μόνο μετά από επαφές που θα γίνουν από την πλευρά του σε ανώτερο επίπεδο στον ΠΑΟΚ, δηλαδή με την οικογένεια Σαββίδη.

Το κομμάτι του παζλ που έλειπε;

Οι δηλώσεις του, πάντως, με τις οποίες δείχνει τις πρώτες τάσεις φυγής από την Τούμπα, ίσως και να αποτελούν το κομμάτι του παζλ που έλειπε για να συμπληρωθεί η πλήρης εικόνα σε ένα σενάριο που με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι τραβηγμένο. Αυτό που δημιούργησε  η συχνή επικοινωνία που έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Σαββίδης με τον Ογκνιέν Βράνιες στα Social Media. Δύσκολο, αλλά όπως σε όλα τα μετεγγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ στα οποία εμπλέκεται ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, τίποτα δεν μοιάζει να είναι και εντελώς απίθανο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ