aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαFOOTBALL LEAGUEΤα δοκάρια άφησαν… ανοιχτούς λογαριασμούς για Πλατανιά και ΟΦΗ!

Τα δοκάρια άφησαν… ανοιχτούς λογαριασμούς για Πλατανιά και ΟΦΗ!

Τα είχε… όλα εκτός από ένα γκολ το σημερινό πρώτο μπαράζ ανάμεσα στον Πλατανιά και τον ΟΦΗ στα Περιβόλια, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, έχοντας πάντως αμφότερες από ένα δοκάρι!

Οι μεν γηπεδούχοι σε φάση με… τριπλή ευκαιρία στο 70ο λεπτό και τον Καραγκούνη να μην νικάει τον Σωτηρίου, οι δε Ηρακλειώτες στο 84’ με την κεφαλιά Παπάζογλου, ο οποίος είδε οκτώ λεπτά νωρίτερα τον Σάαντο να διώχνει πάνω στη γραμμή την προβολή του… Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στο «Γεντί Κουλέ», την προσεχή Τετάρτη (22/05), στις 7 το απόγευμα.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν -τηρουμένων των αναλογιών και των ιδιαιτεροτήτων από την αγωνιστική απραξία αμφότερων των ομάδων- αρκετά καλός. Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, αλλά να λείπει το γκολ…

Οι Χανιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με «όπλο» τους την πίεση ψηλά, κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6’, με τον Μπιανκόνι, ενώ το ίδιο θα μπορούσε να είχε γίνει και στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά ο Λουκίνας δεν σούταρε ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι!

Οι «ομιλίτες» κατάφεραν να ξεπεράσουν τον αρχικό τους αιφνιδιασμό και από το 20’ μέχρι το 35’ όχι μόνο ισορρόπησαν την κατάσταση αλλά έφτασαν εκείνοι κοντά στο… πολυπόθητο γκολ. Έχοντας μια διπλή αποτυχημένη προσπάθεια από πλευράς Ναμπί στο 23ο λεπτό και την πολύ καλή ενέργεια του Φερέιρα που κατέληξε σε μια ακόμα καλύτερη απόκρουση του Γκοτ, στο 29’.

Ακολούθως, το τέμπο έπεσε, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με την στατιστική απεικόνιση να είναι 58%-42% η κατοχή μπάλας, 2-2 οι τελικές στην εστία και 1-0 τα κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε πιο… υποψιασμένος στο ξεκίνημα. Κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς βέβαια να κάνει την «μεγάλη» φάση. Με τον Πλατανιά από την πλευρά του να… φυλάει τα νώτα του και να ψάχνει την αντεπίθεση για να απειλήσει.

Προτού ακόμα συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού, ο Χάιμε Βέρα… ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στη «μάχη» τον Γιακουμάκη για να έχει έναν «καθαρό» σέντερ-φορ και μεταφέροντας τον Σασί στο αριστερό άκρο.

Ωστόσο, ήταν οι γηπεδούχοι εκείνοι που είχαν όχι μία αλλά… τρεις ευκαιρίες στην ίδια φάση για να κάνουν το 1-0, στο 70’… Με τις προσπάθειες των Παπανικολάου, Καραγκούνη και Μπιανκόνι να περνούν χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα κι ενώ στο σουτ του δεύτερου η μπάλα έχει βρει στο αριστερό δοκάρι, μετά από επέμβαση και του Σωτηρίου!

Η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε μετά από έξι λεπτά, με τον Ντίνα που είχε περάσει αλλαγή ενδιάμεσα να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, τον Παπάζογλου να κάνει την προβολή και τον Σάαντο να διώχνει πάνω στη γραμμή…

Ενώ οι δύο παίκτες πρωταγωνίστησαν και στη νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΟΦΗ, στο 84’… Όταν ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, μετά από την εκτέλεση νέου κόρνερ του Ντίνα, αλλά τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γκοτ!

Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, όμως, με τις δύο ομάδες να καλούνται να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τις οδηγήσει στον… παράδεισο της Σούπερ Λίγκας 1 τη νέα σεζόν στη ρεβάνς του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε τρεις ημέρες από σήμερα…

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (3-5-2): Γκοτ, Ποζατζίδης (87’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσταμ, Τσαμούρης (90’+2’ Πουρζιτίδης), Ουές, Παπανικολάου, Μποσέτι, Σαάντο, Νίλι, Μπιανκόνι, Λουκίνας (65’ Καραγκούνης).

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Βαζ (75’ Ντίνας), Ναμπί (75’ Νάστος), Φερέιρα (57’ Γιακουμάκης), Σασί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ