aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣυμφωνία με Alpha Bank για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Συμφωνία με Alpha Bank για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Το πράσινο φως από την Alpha Bank για τη δανειοδότηση του πρότζεκτ που αφορά το γήπεδο στου Γουδή πήρε η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με συνέπεια να ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του έργου.

Το εκτελεστικό μέλος της εν λόγω τράπεζας, Γιώργος Αρώνης, φέρεται πως επισήμανε στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» ότι ο οικονομικός οργανισμός που εκπροσωπεί είναι διατεθειμένος να καλύψει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω δανείου, η αποπληρωμή του οποίου μπορεί να γίνει μέσω της παρακράτησης εσόδων από τη χρήση του γηπέδου ή ακόμα και μέσω της κατασκευάστριας εταιρείας που θα αναλάβει την ανέγερσή του.

Η Alpha Bank έχει άμεσο ενδιαφέρον για το πρότζεκτ, αφού επιθυμεί διακαώς την απαλλαγή της από το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στην περιοχή του Βοτανικού, ώστε να ολοκληρώσει την κατασκευή του «Μall» το οποίο έχει στην κατοχή της μετά την πτώχευση της εταιρείας του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού και να το εκμεταλλευτεί με τη σειρά της εμπορικά, προκειμένου να αποκτήσει κέρδη.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι σαφές ότι τροποποιεί τα υπάρχοντα δεδομένα, καθώς καθιστά μη απαραίτητη την παρουσία εταιρείας-χρηματοδότη, αρκεί να επιβεβαιωθεί εμπράκτως η βούληση της πολιτείας για οικονομική συνεισφορά της Περιφέρειας.

Από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει οικονομικά στο έργο με ποσό ανάλογο του πρότζεκτ για το γήπεδο της ΑΕΚ, ήτοι περί τα 20 εκατ. ευρώ, περίπου τα μισά χρήματα δηλαδή που υπολογίζεται να κοστίσει το γήπεδο συνολικά.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε επίσημες εξαγγελίες για την παραχώρηση έκτασης στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να κατασκευαστεί γήπεδο στου Γουδή, ενώ το αρμόδιο επιτελείο της κυβέρνησης καταρτίζει τις νομικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη νομοθετική ρύθμιση που θα «θωρακίζει» το έργο. Οχι μόνο για το γήπεδο, αλλά συνολικά για τη μεγάλη ανάπλαση που επιθυμεί η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει στην περιοχή της Αθήνας, με τις ευλογίες του Δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ