aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΥπόθεση Σεμέδο: Η κατάθεση της 16χρονης-«Αν πίστευα ότι την είχε βιάσει, δεν θα κανόνιζα να...

Υπόθεση Σεμέδο: Η κατάθεση της 16χρονης-«Αν πίστευα ότι την είχε βιάσει, δεν θα κανόνιζα να βγούμε»

Λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον της ο Ρούμπεν Σεμέδο, που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό, η ανακρίτρια της υπόθεσης έλαβε μία σημαντική κατάθεση για όσα έγιναν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε η 16χρονη φίλη της παθούσας, η οποία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πήγε μαζί με τη 17χρονη στο σπίτι του Πορτογάλου αμυντικού που καταγγέλλεται ότι από κοινού με 40χρονο φίλο του, πλέον συγκατηγορούμενο του, από τη Νιγηρία βίασαν την καταγγέλλουσα.

Η μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό πως η φίλη της είχε πιει πολύ το επίμαχο βράδυ, καθώς όλοι διασκέδαζαν σε κλαμπ του Ωρωπού πριν πάνε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Το θέμα του αλκοόλ και η κατάσταση της 17χρονης είναι εξ αρχής ζητούμενο στην υπόθεση, καθώς η παθούσα ισχυρίζεται πως οι δύο κατηγορούμενοι ενήργησαν ενόσω η ίδια βρισκόταν σε αδυναμία αντίδρασης, καθώς είχε πιει πολύ.

Η μάρτυρας, αναφέρει το ΑΠΕ, κατέθεσε πως η καταγγέλλουσα όταν συνήλθε δεν θυμόταν τι ακριβώς είχε γίνει με τους δύο κατηγορούμενους αναφέροντάς της, ωστόσο, πως με κανέναν από τους δύο τους δεν ήθελε να γίνουν όσα έγιναν.
Περιέγραψε, παράλληλα, πως η φίλη της το επίμαχο βράδυ «μετά το σκηνικό με τον Νιγηριανό», ζήτησε από φίλο της να πάει να την πάρει, αλλά εκείνος νευρίασε και αρνήθηκε αυτό που του ζήτησε η 17χρονη.

Με τη μαρτυρική κατάθεσή της η 16χρονη δείχνει να μην ενστερνίζεται όσα ισχυρίζεται η 17χρονη περί ομαδικού βιασμού της, ωστόσο οι ισχυρισμοί της θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία από τη δικαστική λειτουργό, η οποία ερευνά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του αθλητή αρνείται την πράξη που του αποδίδεται επικαλούμενος συναίνεση του θύματος, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατά τη μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο φώναξε πως είναι αθώος και πως όλη η υπόθεση σχετίζεται «με τα λεφτά».

Αύριο πριν την απολογία του αμυντικού, η δικαστική λειτουργός θα εξετάσει μάρτυρες που έχουν προταθεί από τον ίδιο. Ο έτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση θα απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Την κατάθεση ντοκουμέντο της 16χρονης μάρτυρα, δε, για την υπόθεση βιασμού, στην οποία εμπλέκεται ο Ρούμπεν Σεμέδο και ο Νιγηριανός μάνατζερ, Τζεφ, αποκαλύπτει αναλυτικά το dikastikoreportaz.gr. Στην προανακριτική της κατάθεση στην αστυνομία το βράδυ της 29ης Αυγούστου η 16χρονη Α.Κ. η οποία φέρεται να διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον ποδοσφαιριστή ήταν κόλαφος. Κατέθεσε ότι με δάκρυα στα μάτια η 17χρονη φίλη της της εκμυστηρεύθηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Νιγηριανό μάνατζερ, ενώ προσθέτει ότι στις 08:20 το πρωί ο Σεμέδο πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου ξεκουραζόταν το θύμα, κλείδωσε την πόρτα και όταν εκείνη προσπάθησε να δει τι συμβαίνει άκουσε από μέσα τη φίλη της να φωνάζει «όχι, όχι, δεν θέλω»!

Καταθέτοντας, όμως, σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας η 16χρονη προσπάθησε να στρογγυλέψει τα πράγματα και κυρίως να απαλείψει το υποκειμενικό στοιχείο του βιασμού που βαραίνει τον ποδοσφαιριστή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Το dikastikoreportaz.gr αναφέρει συγκεκριμένα: Στην κατάθεση την οποία έδωσε το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ η 16χρονη παραδέχτηκε ότι εκείνη ήταν που γνώριζε τον Σεμέδο και τον μάνατζερ και το βράδυ της Παρασκευής του έστειλε μήνυμα για να βρεθούνε. Αφού μαζί με το φερόμενο θύμα πήγαν και του συνάντησαν σε μαγαζί της Γλυφάδας, στη συνέχεια αναχώρησαν για το club ”Atlantis” στον Ωρωπό. Στο σπίτι του ποδοσφαιριστή επέστρεψαν, όπως κατέθεσε, στις 5 το πρωί.

”Η 17χρονη δεν ήταν καλά και ξάπλωσε στον καναπέ… Ο Σεμέδο πήρε τότε αγκαλιά την φίλη μου και την πήγε στο δωμάτιο να την βάλει να ξαπλώσει. Μετά από πέντε λεπτά πήγα να δω πως είναι και είδα να φιλιέται με το Σεμέδο και όταν με είδε σταμάτησε και γύρισε πλευρό να κοιμηθεί. Τον ρώτησα τότε τι έγινε και μου είπε ότι το έκανε για να με εκδικηθεί επειδή είχε δει να με αγγίζει ο Τζεφ. Μετά από λίγο ο Σεμέδο πήγε στο άλλο δωμάτιο από αυτό που βρισκόταν η 17χρονη και πήγα και εγώ και συζητούσαμε και μου είπε να ξαπλώσουμε… Όταν γύρισε στο δωμάτιο ο Σεμέδο μού είπε ότι ο Τζέφ είχε ξαπλώσει με τη 17χρονη. Μετά από 15 λεπτά ήρθε στο δωμάτιο που ήμουν εγώ με τον Σεμέδο η 17χρονη και κλαίγοντας έλεγε ”δεν ήθελα, με βίασε και του είπα να σταματήσει και δεν ήθελα. Τότε ο Σεμέδο έφυγε από το δωμάτιο και ήρθε ο Τζεφ και έλεγε ότι η 17χρονη ήθελε να γίνει…”.

«Άσε με, φύγε»: Οι φωνές πίσω από την κλειδωμένη πόρτα
Η 16χρονη μάρτυρας η οποία είναι φίλη της 17χρονης και περιστασιακή ερωμένη, όπως φαίνεται, του κατηγορούμενου αμυντικού, καταθέτει ότι στη συνέχεια πήγε με την 17χρονη στο άλλο δωμάτιο για να την παρηγορήσει. ”Μετά από δυο λεπτά πήγα και εγώ στο άλλο δωμάτιο να δω τι κάνουν και η φίλη μου ήταν καθισμένη στα πόδια του Σεμέδο και έκλαιγε και ο τελευταίος μου είπε να βγω έξω καθώς δεν είχαν τελειώσει τη συζήτηση…”, ανέφερε. Ακολούθως η μάρτυρας αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος ποδοσφαιριστής ήρθε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν και κοιμήθηκε μέχρι τις 8:20 όταν σηκώθηκε για να πάει στην προπόνηση. Εκείνη άρχισε να τον ψάχνει σε όλο το σπίτι.

Καταθέτει επί λέξει: ”Πήγα να δω στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η 17χρονη και η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Άρχισα να χτυπάω την πόρτα και δεν απαντούσε κανείς. Ξαναχτυπάω και άκουσα την 17χρονη να φωνάζει ”άσε με, φύγε”. Τότε άκουσα θόρυβο από το άλλο δωμάτιο και όταν πήγα είδα τη σκιά του Σεμέδο ο οποίος βρισκόταν έξω από το δωμάτιο, ο οποίος με είδε και έφυγε. Τότε πήγα πάλι έξω από το δωμάτιο που βρισκόταν η 17χρονη και ο Σεμέδο ξεκλείδωσε την πόρτα και βγήκε από το δωμάτιο περνώντας δίπλα μου. Πήγα στη φίλη μου η οποία έκλαιγε και μου είπε ”ούτε με αυτόν ήθελα”. Τη ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι ενώ κοιμόταν ήρθε μέσα ο Σεμέδο και έγινε η πράξη. Την ρώτησα γιατί δεν αντέδρασε με κλωτσιές ή με τα χέρια της και μου είπε ότι δεν μπορούσε παρά μόνο φώναζε. Εγώ ξαναπήγα στο άλλο δωμάτιο που βρισκόταν ο Σεμέδο για να τον ρωτήσω τη διεύθυνση του σπιτιού για να καλέσω ταξί και να φύγουμε. Αυτός δεν μου είπε και έφυγε από το σπίτι. Αφού έφυγε μου έστειλε μήνυμα λέγοντας ”δεν είναι αυτό που νομίζεις” και του απάντησα ”είναι χειρότερο από αυτό” και τότε μου απάντησε ”δεν θα το ξανακάνω, ήταν λάθος, το ξέρω, συγγνώμη”.

Η 16χρονη επισημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο σπίτι του στις 12 το μεσημέρι και ότι εκείνη και η φίλη της αποχώρησαν στις 17:30 το απόγευμα. ”Συζητούσαμε για όλα αυτά που έγιναν και η 17χρονη μου είπε ότι δεν ήθελε να γίνει κάτι και τους έλεγε να σταματήσουν, αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει γιατί ήταν χάλια παρά μόνο φώναζε”, κατέληξε.

Στροφή στην ανακρίτρια

Καταθέτοντας, ωστόσο, σήμερα, ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, η 16χρονη έκανε μια μικρή στροφή… Η εντύπωση που δίνεται από το περιεχόμενο της κατάθεσης που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ότι προσπάθησε να ”διασκεδάσει” όσα ανέφερε στην προανακριτική της κατάθεση καθώς, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι εάν πίστευε πως ο Σεμέδο είχε βιάσει τη 17χρονη δεν θα έβγαινε μαζί του.
Το dikastikoreportaz.gr παραθέτει απόσπασμα της σημερινής της κατάθεσης: ”Στο διάστημα αυτό συζητήσαμε με την παθούσα, η οποία είχε συνέλθει τελείως και μου είπε ότι δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με αυτούς τους δύο, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν σίγουρα ότι δεν το ήθελε. Μέσα σε όλα τα άλλα που συζητούσαμε μου είπε ότι, πάντως, ο Σεμέδο ήταν ωραίος, αλλά ότι εκείνη τη στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε.

Η μαμά της την είχε πάρει το πρωί του Σαββάτου τηλέφωνο και είχε πει ότι όλα είναι καλά. Είχε πάρει και ίδια τηλέφωνο έναν που έβγαινε εκείνο τον καιρό και του είπε εάν μπορεί να έρθει να την πάρει μετά το σκηνικό με τον νιγηριανό. Αλλά αυτός δεν ήρθε γιατί νευρίασε και της είπε να προσέχεις με αυτά που πας και κάνεις. Δεν ξέρω αν πήρε κάποιον άλλον δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω γιατί όταν της έλεγα εγώ να φύγουμε δεν μου έλεγε να φύγουμε. Τελικά μιλήσαμε με τον Σεμέδο, αλλά δεν βγήκαμε το Σάββατο το βράδυ. Η παθούσα κανόνισε και βγήκε με κάποια άλλη φίλη της. Είχαμε επικοινωνία την Κυριακή το μεσημέρι και μου είπε ότι η μαμά της γνωρίζει για αυτά που έγιναν και δεν μπορούσε να την κρατήσει να μην υποβάλει μήνυση. Εγώ πιστεύω ότι χωρίς τη μαμά της δεν είχε υποβάλει μήνυση. Μετά είχαμε μια επικοινωνία εάν είναι καλά με αυτά που έχουν διαρρεύσει στο ίντερνετ. Εγώ εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την Ιωάννα δεν θα έβγαινα μαζί του. Ούτε παθούσα μου είπε πως θα πας εσύ να συναντηθείς με τον Σεμέδο μετά από όλα αυτά που έγιναν”.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη (02/09), αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο οποίος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι όλα γίνονται για τα λεφτά.

Νωρίτερα θα κληθεί να καταθέσει και το 17χρονο φερόμενο θύμα και ενδεχομένως οι μάρτυρες (η αδελφή της, μια φίλη της, η μαμά της και ένας φίλος της) στους οποίους επικοινώνησε το τι ακριβώς συνέβη. Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί και ο Νιγηριανός μάνατζερ ο οποίος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την συναίνεση της 17χρονης. Η τύχη των δύο ανδρών θα κριθεί από τον φυσικό δικαστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ