aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΞύπνησε και βύθισε τον Ατρόμητο ο Ιωνικός

Ξύπνησε και βύθισε τον Ατρόμητο ο Ιωνικός

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στη Νίκαια, ο Ιωνικός επιβλήθηκε 2-1 του Ατρομήτου και έκανε μεγάλο βήμα παραμονής, ξεφεύγοντας στο +7 από τους Περιστεριώτες – που έχουν βέβαια ένα ματς λιγότερο.

Σημειώνεται ότι οι Νικαιώτες εξασφάλισαν έτσι και την υπεροχή σε πιθανή ισοβαθμία με το «αστέρι», καθώς έχουν δύο νίκες εναντίον του φέτος.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι είχαν εξαρχής για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, με τους Περιστεριώτες πάντως να έχουν εκείνοι τα πρώτα σουτ με τον Κουλούρη (4’ και 28’). Ο Ιωνικός είχε μία καλή στιγμή με άστοχη κεφαλιά του Μάντζη στο 19’, με τον Κάνιας να ανοίγει τελικά το σκορ με καταπληκτικό μακρινό σουτ στο 32ο λεπτό.

Η ομάδα του Κρις Κόλμαν όχι απλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 39’. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, η άμυνα των φιλοξενούμενων… κοιμήθηκε και ο Λένις είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει. Την πρώτη φορά νικήθηκε από τον Γιαννιώτη, ωστόσο τη δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και πρόλαβαν να απειλήσουν με Ροτάριου (47’) και Χαρίση (50’) νωρίς νωρίς, προτού φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ στο 62’, χάρη σε πολύ ωραίο σουτ του Σάλομον μετά από κακό διώξιμο της άμυνας του Ιωνικού.

Μία απίστευτη επέμβαση του Χουτεσιώτη σε προσπάθεια του Κουλούρη δύο λεπτά αργότερα κράτησε το σκορ στο 2-1, με τις προσπάθειες των Μπεντινέλι (65’) και Χατζηισαΐα (67’) να περνούν άουτ.

Ο Ιωνικός φάνηκε ξανά με ένα σουτ του Λένις που σταμάτησε ο Γιαννιώτης στο 68’, με τον ρυθμό να παραμένει υψηλός μέχρι το τέλος αλλά να μην έχει πολλές φάσεις μέχρι τις καθυστερήσεις.

Τότε, στο 90+3’, ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Ναμπί να στέλνει την μπάλα στο τείχος και εν συνεχεία στο οριζόντιο δοκάρι του Ιωνικού…

MVP: Όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους ο Χοσέ Κάνιας, που και πολλές μάχες έδωσε, και τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε με ένα πραγματικά καταπληκτικό γκολ στο πρώτο μέρος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Κάνιας, Ντάλσιο, Λένις (88’ Βαφέας), Καμπράλ (86’ Πογκοσιάν), Άοσμαν (76’ Κιάκος) Μάντζης (76’ Μάναλης).

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46’ Χατζηισαΐας), Σάλομον, Χαρίσης (85’ Έρλινγκμαρκ), Ροτάριου, Μπεντινέλι (76’ Νταβιώτης), Ντένιτς (46’ Ναμπί), Κουλούρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ