aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΒοτανικός: Μπόνους στις κατασκευαστικές αν παραδώσουν το έργο νωρίτερα

Βοτανικός: Μπόνους στις κατασκευαστικές αν παραδώσουν το έργο νωρίτερα

Το τελευταίο σημαντικό βήμα για την κατασκευή της ποδοσφαιρικής αρένας του Βοτανικού έγινε την Παρασκευή, μιας και υπογράφηκαν οι συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και το κονσότριουμ των κατασκευαστικών εταιριών, οι οποίες θα αναλάβουν να δημιουργήσουν μέσα σε 36 το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού.

Σε επίπεδο συμβάσεων έχουν προβλεφθεί τα πάντα από τον Παναθηναϊκό και αυτό μεταφέρθηκε και στις συμβάσεις μεταξύ Δήμου και κατασκευαστικών. Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Αλαφούζος θα πιέσει με κάθε τρόπο και η Live Sport φέρνει σήμερα στο φως μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για τον χρόνο αποπεράτωσης του έργου που με βάση τη σύμβαση θα πρέπει να είναι το αργότερο στις 19 Μαΐου 2026, δηλαδή σε τρία χρόνια. Όμως αν το παραδώσουν νωρίτερα θα πάρουν… έξτρα πριμ!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Livesport», εφόσον λοιπόν η ποδοσφαιρική αρένα παραδοθεί στον Δήμο σε χρόνο κατά 10% συντομότερο των τριών ετών, τότε η σύμβαση αναφέρει ότι υπάρχει επιβράβευση της τάξεως του 5%. Σαν ένα… μπόνους για τις κατασκευαστικές εταιρίες. Το ποσό λοιπόν που θα καρπωθούν οι κατασκευαστικές σε περίπτωση που έχουν έτοιμο το γήπεδο στις αρχές του 2026, αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ περίπου.

Και για τον λόγο αυτό λοιπόν υπάρχει αισιοδοξία ότι το έργο μπορεί να είναι νωρίτερα έτοιμο από το προβλεπόμενο και γι΄ αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναφέρουν ότι από την αρχή της σεζόν 2026-27, το τριφύλλι θα αγωνίζεται στο νέο του γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ