aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Var-βάτο πέρασμα από τα Γιάννενα η ΑΕΚ!

Έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την Μπράγκα και πέρασε από τα Γιάννενα η ΑΕΚ!

Με πέναλτι του Ανσαριφάρντ στο 16ο λεπτό, που υποδείχθηκε σε άτσαλο μαρκάρισμα του Χουτεσιώτη στον Χνιντ μετά την εξέταση του VAR, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 του συγκινητικού ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Ηπειρώτες, οι οποίοι μπορούν να τα βάζουν με την τύχη τους αφού τα γκολ των Παμλίδη (34′) και Ελευθεριάδη (51′) ακυρώθηκαν, σωστά, μέσω του VAR, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Εραμούσπε (49′).

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι το οποίο γνώριζαν στην ΑΕΚ και φρόντισαν πιέζοντάς τους ψηλά να τους δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα και να τους αναγκάσουν σε αρκετές βαθιές μπαλιές προς το επιθετικό διδυμο. Ωστόσο, κάθε φορά που οι Ηπειρώτες είχαν την κατοχή στο δεύτερο μισό του γηπέδου ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και απειλητικοί και έφτιαξαν την πρώτη φάση του αγώνα στο 8′, όμως ο Τσιντώτας έβγαλε το κοντινό αλλά αδύναμο πλασέ του Λεό μετά την σύγχυση στην περιοχή του. Άμεση απάντηση της ΑΕΚ, με τους Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Λόπες να συνδυάζονται εξαιρετικά και τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα, την μπάλα να περνάει από όλους και τον Μαχαίρα να πλασάρει πάνω στον Χουτεσιώτη από πλεονεκτική θέση.

Στα… καπάκια, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μια ανύποπτη φάση. Ήταν το 13ο λεπτό όταν ο προωθημένος Χνιντ έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ, με τον Χουτεσιώτη στην έξοδό του να πέφτει πάνω στον Τυνήσιο με δύναμη και άτσαλο τρόπο. Ο Διαμαντόπουλος είδε το VAR, διαπίστωσε πως η μπάλα την ώρα της ανατροπής ήταν εντός αγωνιστικού χώρου και έδειξε την άσπρη βούλα, απ’ όπου ο Ανσαριφάρντ έσπασε την… γκίνια των δύο σερί χαμένων πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» (0-1).

Ο Τάνκοβιτς έδειχνε με κάθε του επαφή με την μπάλα ότι το… έχει και γιατί τόσους μήνες η ΑΕΚ πάλευε να τον αποκτήσει, ο Μαχαίρας έβγαζε ποδοσφαιρικό τσαγανό, ενώ οι Μάνταλος, Λόπες ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Μάσιμο Καρέρα είχε αφήσει στην άκρη τις εμμονές του, το 3-5-2 και την αμυντική τακτική, κατέβασε ορθολογικά την ομάδα του και οι «κιτρινόμαυροι» άρεσαν. Ο Μαχαίρας με σουτάρα από τα 25 μέτρα ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε ωραία επέμβαση, με το πρώτο μισάωρο να ανήκει στην ΑΕΚ. Σιγά-σιγά, όμως, ο ΠΑΣ αναθάρρησε, πήρε μέτρα στον αγωνισιτκό χώρο και άρχισε να βγάζει στο χορτάρι τις επιθετιλές του αρετές. Βρήκε, μάλιστα, στο 34′ το γκολ της ισοφάρισης με τον Παμλίδη ως συνήθως, αλλά ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο μετά τη σέντρα του Πίρσμαν και το τέρμα του δεν μέτρησε σωστά μετά την εξέταση του VAR.

Πέντε λεπτά αργότερα (39′) η ΑΕΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον εξαιρετικό σήμερα Λόπες να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και γλυκιά σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον ολομόναχο Ανσαριφάρντ να μην μπορεί να βρει εστία για εκατοστά από το ύψους της μικρής περιοχής! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να «φωνάζει» για πέναλτι σε πέσιμο του Παμλίδη, αλλά η προβολή του Χνιντ ήταν στην μπάλα και ο διαιτητής δεν χρειάστηκε καν να συμβουλευτεί το VAR.

Το ματς ήταν εξαιρετικό στο πρώτο 45λεπτο, με γρήγορο ρυθμό, κάθετο ποδόσφαιρο και τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες. Και συνέχισαν στην επανάληψη με το ίδιο στιλ, με τους ρόλους εν μέρει να αντιστρέφονται. Τι εννούμε; Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ να παίζει πιο «σφιχτά» και να ψάχνεται στην κόντρα-επίθεση. Λίγο έλειψε η ομάδα του Καρέρα να πληρώσει την οπισθοχώρησή της και το γεγονός πως ήταν παθητική, με το δοκάρι και το VAR για δεύτερη φορά να σώζει την Ένωση. Αρχικά, λοιπόν, στο 49′ ο προωθημένος Εραμούσπε μετά την εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα πήδηξε ψηλότερα από όλους αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η κεφαλιά του βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Δύο λεπτά μετά δε, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να βρουν δίχτυα ξανά στον αγώνα! Μετά από ωραία ανάπτυξη της μπάλας, ο Κάστρο βρήκε κάθετα και πλάγια αριστερά τον Παμλίδη, αυτός έσπασε στον Καρτάλη που είχε κάνει το underlap και ο τελευταίος εξαιρετικό γύρισμα στον Ελευθεριάδη, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε ξανά για λίγο. Όπως και στην φάση του 34ου λεπτού, εξετάστηκε από το VAR και αυτή τη φορά για… μισό παπούτσι δεν μέτρησε το τέρμα τού Ελευθεριάδη, με την ΑΕΚ να σώζεται ξανά και να διατηρεί το προβάδισμά της.

Από εκεί και πέρα το ματς άρχισε να χαλάει. Λίγο η σκοπιμότητα που έβαλε η ΑΕΚ στο παιχνίδι της, λίγο ο εκνευρισμός των γηπεδούχων που ήταν άτυχοι, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, μπόλικες μονομαχίες και λάθη στον άξονα και ο ρυθμός έπεφτε. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να παρέμβουν στο ματς, με τον Καρέρα να περνάει στον αγωνιστικό χώρο σιγά-σιγά τους Λιβάγια, Ολιβέιρα και Ινσούα και ο Γιαννίκης τους Νάουμετς και Ντομινγκεθ. Στο 72′ η ΑΕΚ απείλησε όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι από τα πέντε μέτρα αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Χουτεσιώτη, ενώ στο 80ο λεπτό παραλίγο οι φιλοξενούμενοι να κλειδώσουν το τρίποντο, αλλά ο Ολιβέιρα έκανε απαράδεκτο τελείωμα για την κλάση του στο τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αφού δεν βρήκε σωστά την μπάλα και δεν βρήκε και εστία!

Τα λεπτά περνούσαν, οι Ηπειρώτες είχαν μείνει από δυνάμεις αλλά προσπαθούσαν να φτιάξουν κάποια φάση για να ισοφαρίσουν ή κάποια στατική φάση για να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν. Δεν την βρήκαν ούτε μέχρι το 90ο λεπτό, ούτε στο έξτρα πεντάλεπτο του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του Διαμαντόπουλου βρήκε τις δύο ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ