aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Τρέλαναν» τον Γιάννη Γιαννιώτα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ήταν να μην το πάρουν απόφαση στην ΑΕΚ Αθηνών. Από τη στιγμή που έστειλαν το «σήμα» για να γίνει ευρέως γνωστό πως επιθυμούν και μάλιστα τάχιστα να απαλλαγούν από τον Γιάννη Γιαννιώτα και κατ’ επέκταση το «βαρύ» συμβόλαιό του, θα αποτελούσε είδηση εάν ο Ελλαδίτης άσος δεν προτεινόταν και στις μεγάλες κυπριακές ομάδες. Στη χώρα μας, εξάλλου, «έχτισε» καλό όνομα, παρά τις  κατά καιρούς εκρήξεις στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα των μάνατζερ, λοιπόν, έπεσαν αρκετά τηλέφωνα και καθορίστηκαν ήδη ραντεβού για νέες επικοινωνίες, αφού ο 26χρονος ενδιαφέρει και μάλιστα «ζεστά». Ξέχωρα από την επιθυμία του βραχύσωμου εξτρέμ που θα παίξει σημαντικό ασφαλώς ρόλο, «αγκάθι» αποτελούν οι απολαβές του. Ο Γιάννης, βλέποντας φέτος τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών της Ένωσης από την κερκίδα, πίστωσε σχεδόν… άκοπα στο λογαριασμό 270.000 ευρώ. Ποσό που προφανώς φτάνει σε ένα μεγαλύτερο αριθμό, αφού η περσινή συμφωνία προνοούσε και διάφορα μπόνους. Στο υφιστάμενο συμβόλαιο, διάρκειας άλλων δύο ετών, υπάρχει και κλιμακωτή αύξηση απολαβών!

Ξέχωρα από αυτό το ομολογουμένως σοβαρό ζήτημα, επί της παρούσης ο Γιαννιώτας δεν βιάζεται. Ούτε αγχώνεται, ούτε νιώθει πιεσμένος. Και έχει, βεβαίως, τους λόγους του. Εάν δεν μείνει ικανοποιημένος από το ποσό της αποζημίωσης, δεν πρόκειται να βάλει καμία υπογραφή για κοινή συναινέσει. Όσο κοντά και αν λένε στην Ελλάδα ότι βρίσκεται σε συμφωνία, κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να έχει γίνει. Θα αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον όταν και εφόσον πάρει αυτά που θέλει.

Οπότε, ο κάθε ενδιαφερόμενος σε Ελλάδα, Κύπρο και προφανώς Ισπανία (είχε αγωνισθεί υπενθυμίζουμε με επιτυχία στη Βαγιαδολίδ) καλείται να ζυγίσει πολλές φορές τα δεδομένα. Καλός, παίκτης ο Ελλαδίτης ακραίος επιθετικός, αλλά δεν σημαίνει ό, τι πιο «καυτό» όνομα κυκλοφορεί στο μετεγγραφικό παζάρι, έτσι; Τα πολλά νεύρα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, το γεγονός πως δεν «έπιασε» σε Ολυμπιακό Πειραιώς και ΑΕΚ Αθηνών, συν το ότι προέρχεται από αγωνιστική απραξία, αποτελούν παράγοντες που δεν περνούν απαρατήρητοι. Στους κιτρινόμαυρους ούτε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ούτε με τον Μανόλο Χιμένεθ πήρε ευκαιρίες για να μπορεί να γίνει μία τουλάχιστον αξιολόγηση ενόψει της νέας σεζόν. Τι έφταιξε, άραγε;

Αργά ή γρήγορα, πάντως, ο 26χρονος θα αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη. Και άλλο τόσο σίγουρο είναι το γεγονός πως το όνομά του θα «παίξει» αρκετά στα ρεπορτάζ των κυπριακών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΟΕΛ. Να μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι πέρσι το καλοκαίρι οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονταν σε πολύ καλό δρόμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ