aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤον… χαβά του ο Παναθηναϊκός, πάτησε και τον Άρη

Τον… χαβά του ο Παναθηναϊκός, πάτησε και τον Άρη

Χτίζει σερί, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε 2-0 του Άρη, περιορίζοντας τον αντίπαλο σε… ένα δοκάρι σε όλο το παιχνίδι με τον Μπεναλουάν, και πήρε την τρίτη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα και πέμπτη στα έξι τελευταία για να πιάσει εκ νέου τετράδα.

Όλα τα λεφτά το δίδυμο Παλάσιος-Αϊτόρ, αφού αμφότεροι είχαν γκολ και… ασίστ ουσιαστικά για να διαμορφώσουν αυτό το 2-0 απέναντι στην αγνώριστη ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Τέταρτη σερί νίκη εντός έδρας με σκορ 2-0 ο Παναθηναϊκός που παίρνει από νωρίς προβάδισμα… Ευρώπης, τρίτη διαδοχική εκτός έδρας βαθμολογική απώλεια για τους Θεσσαλονικείς που συνεχίζουν εκτός εξάδας και πλέον στο -5 από τον σημερινό τους αντίπαλο.

Το ματς

O Παναθηναϊκός έβγαλε διάθεση στο ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και περιορίζοντας στο μισό γήπεδο τον Άρη. Κάπως έτσι, εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο 14ο λεπτό με ένα τέρμα που έχουμε δει αρκετές φορές φέτος, με τον Χουάνκαρ να πλαγιοκοπεί από τα αριστερά, να κάνει το γύρισμα, τον Αϊτόρ να τσιμπάει και να του βγαίνει σε ασίστ για τον Παλάσιος, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης δεν πατούσε καλά, δεν κρατούσε μπάλα και δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον Παναθηναϊκό να αγγίζει το δεύτερο τέρμα στο 37’ αλλά ο Κουέστα έβγαλε αρχικά τη σέντρα-σουτ του Αϊτόρ και ο Παλάσιος που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη και μοναδική τους φάση στο 45λεπτο, άγγιξαν την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Μπεναλουάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά το πλασέ του Αϊτόρ από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα από τον πάγκο προσπαθώντας να φρεσκάρουν την ομάδα τους. Ό,τι και αν έκανε ο Μάντζιος, όμως, η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε που είχε μείνει στο δοκάρι του Μπεναλουάν στο πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι είχε σκληρύνει και στο χορτάρι έπεφταν κορμιά λόγω της κρισιμότητής του. Τα λεπτά περνούσαν, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν έφτιαχναν φάση ούτε με… αίτηση με τον κορυφαίο του ματς, Αϊτόρ, να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Παλάσιος και με πλασέ, που κόντραρε στον Σούντγκρεν και κρέμασε τον Κουέστα, έγραψε το 2-0 κλειδώνοντας το τρίποντο για το τριφύλλι στο 83’.

Λίγο έλειψε δε το σκορ να… ξεχειλώσει στο φινάλε, αλλά η πλασεδάρα του Παλάσιος πέρασε σύριζα από το αριστερό «Γ», ενώ ο Κουέστα έβγαλε το πλασέ του Χατζηθεοδωρίδη στις καθυστερήσεις, κρατώντας σε χαμηλό επίπεδο το αποτέλεσμα (2-0).

MVP: Από… κοινού θα έπρεπε να πάρουν αυτόν τον τίτλο οι Αϊτόρ-Παλάσιος, αλλά επειδή πρέπει να διαλέξουμε έναν θα τον δώσουμε στον πρώτο που ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ