aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤον απέρριψε μέχρι και η... Καβάλα και τώρα πάει στη Μάντσεστερ Σίτι!

Τον απέρριψε μέχρι και η… Καβάλα και τώρα πάει στη Μάντσεστερ Σίτι!

Θεωρείται πως είναι ο προπονητικός μέντορας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο ίδιος άλλωστε το έχει αποκαλύψει. Το 1996, αντιμετωπίζοντας την Οβιέδο ως ποδοσφαιριστής, εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο παιχνιδιού της και έσπευσε να συγχαρεί τον προπονητή της, τον Χουάνα Λίγιο. Επτά χρόνια αργότερα, ένας από τους υποψήφιους για τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα, προτείνει τον Γκουαρντιόλα ως τεχνικό των «μπλαουγκράνα» (ενόσω ο Γκουαρντιόλα αγωνίζονταν ακόμη) και τον Λίγιο – κατόπιν υπόδειξης του Καταλανού – ως τεχνικό διευθυντή. Η πρόταση δεν υιοθετείται, αφού τότε θεωρήθηκε εξαιρετικά προχωρημένη και ριψοκίνδυνη.

Το δίδυμο πάντως των Γκουαρντιόλα – Λίγιο, συνεργάζεται για πρώτη φορά στο φινάλε του Καταλανού στα γήπεδα, το 2005, όταν ο Γκουαρντιόλα μετακόμισε στη μεξικάνικη Ντοράδος μόνο και μόνο για να συνεργαστεί με τον Λίγιο, ο οποίος κάθονταν στον πάγκο της. Το αναδεικνύει μάλιστα, δηλώνοντας πως ήταν ο κορυφαίος προπονητής με τον οποίο δούλεψε. Και χτες, έγινε γνωστό πως θα συνεργαστούν εκ νέου, αφού κατάφερε να τον πείσει να γίνει βοηθός του στη Μάντσεστερ Σίτι, αφήνοντας την κινέζικη Κινγκντάο.

Και όμως. Ο Λίγιο είχε γίνει… μαϊντανός στα μέρη μας τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας προταθεί δεκάδες φορές σε ελληνικές ομάδες, χωρίς όμως καμία να πειστεί για να του δώσει μια ευκαιρία. Και δεν μιλάμε για τον Ολυμπιακό (δύο φορές), τον Παναθηναϊκό (το 2013, όταν προσλήφθηκε τελικά ο… Φάμπρι), την ΑΕΚ (επίσης δύο), τον ΠΑΟΚ, ούτε καν τον Αρη, αλλά για ομάδες με τελείως διαφορετικούς στόχους από τη διεκδίκηση του ελληνικού πρωταθλήματος ή της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βλέπετε, ο Λίγο είχε προταθεί – και απορριφθεί – στην Καβάλα (!) όταν αυτή αγωνίζονταν στη Super League, αλλά και πριν έξι χρόνια στον ΟΦΗ. Στην Ελλάδα δεν τον είδαμε ποτέ, αλλά προφανώς σε κακό δεν του βγήκε. Και στο τέλος τέλος, θα τον βλέπουμε από του χρόνου στην… τηλεόραση σε κάθε πλάνο που θα γίνεται στον πάγκο της Σίτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ