aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο πλάνο του Άρη Θεσσαλονίκης ενόψει ΑΕΚ και η δυσκολία για Πάλμα, Φαμπιάνο

Το πλάνο του Άρη Θεσσαλονίκης ενόψει ΑΕΚ και η δυσκολία για Πάλμα, Φαμπιάνο

Η απουσία του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού είναι γνωστή από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (3/5) καθώς ο Τόλης Τερζής αποκάλυψε ότι – κόντρα στον Βόλο – αγωνίστηκε με πρόβλημα στη γάμπα. Αυτό κουβαλά από το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (30/4) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι έπειτα από το χτύπημα που είχε δεχθεί από τον Μπράντον Τόμας σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Μένει να φανεί αν ο Φαμπιάνο θα είναι στην αποστολή για τον αυριανό (8/5) αγώνα με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά το πιθανότερο είναι να παραταχθεί ο Άρης στο κέντρο της άμυνας με τους Ενκουλού-Πίρσμαν καθώς δεν υπολογίζεται ούτε ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ο οποίος έχει χάσει τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της ομάδας λόγω κατάγματος στα πλευρά. Ο Λούις Πάλμα επίσης δεν έχει πιθανότητες συμμετοχές λόγω της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Ο 23χρονος επιθετικός από την Ονδούρα συνεχίζει τη φαρμακευτική αγωγή.

Σε ότι αφορά τις σκέψεις του Τόλη Τερζή, στην αμυντική γραμμή υπάρχει μόλις ένα ερωτηματικό καθώς καλείται να αποφασίσει μεταξύ των Εμπακατά-Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί ρυθμό αλλά ανήκει στη συνομοταξία των παικτών οι οποίοι έπαιξαν δίχως σταματημό ενώ ο δεύτερος επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Μετά τον αγώνα με τον Βόλο, ο Τερζής είχε αναφερθεί στη συσσωρευμένη κούραση των ποδοσφαιριστών που μέτρησαν διαδοχικές συμμετοχές εκφράζοντας την πρόθεση αλλαγών. Στην αριστερή πλευρά, εφόσον ο Πίρσμαν παραμείνει στη θέση του στόπερ υπάρχει μόνο ο Μπράντλεϊ Μαζικού.

Στη μεσαία γραμμή, είναι δεδομένο ότι ο Λούκας Ρουπ θα έχει φανέλα βασικού και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Ο Γερμανός μέσος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με συμβόλαιο έξι μηνών και την προοπτική επέκτασής του σε περίπτωση που αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές ευθύνες. Είναι αλήθεια ότι το δίμηνο της απουσίας του λόγω τραυματισμού μείωσε συντριπτικά τις πιθανότητές του γιατί επιβεβαιώθηκε ότι παραμένει επιρρεπής στους τραυματισμούς. Η απόφαση που έχει ληφθεί για τον 32χρονο μέσο είναι να είναι στο αρχικό σχήμα τόσο με ΑΕΚ όσο και με Παναθηναϊκό στην παροχή μιας τελευταίας ευκαιρίας η οποία θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα επίσης θα διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα ενώ η 3η θέση, αυτή του «κόφτη» διεκδικείται από τους Ετέμπο, Ντουκουρέ οι οποίοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες καθώς με την αγωνιστική πτώση που παρουσιάζει ο πρώτος, δεν έχει διαπιστωθεί σημαντική διαφορά στην απόδοσή τους.

Στην τριάδα της επίθεσης, η διαφαινόμενη απουσία του Λούις Πάλμα οδηγεί τον Τερζή στην επιλογή δύο εκ των Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο και Ιτούρμπε. Ο πρώτος μετρά συνεχόμενα παιχνίδια αλλά το πιθανότερο είναι να παραμείνει στο αρχικό σχήμα. Για την άλλη θέση στα άκρα, ο Ιτούρμπε συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Στην κορυφή της επίθεσης, ο προπονητής του Άρη σκοπεύει να διατηρήσει τον Άντρε Γκρέι δεδομένου του ότι ο Τζαμαϊκανός έκανε καλό παιχνίδι απέναντι στον Βόλο και ήταν η πρώτη φορά – εντός του 2023 – που πράγματι προσπάθησε να ανταποκριθεί και στις τακτικές ευθύνες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ