aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τιμώρησε τον Άρη ο τρομερός Βόλος!

Τέζαρε και τον Άρη ο τρομερός Βόλος! Μετά το «διπλό» επί της ΑΕΚ και το εκτός έδρας «Χ» με τον Ολυμπιακό, η ομάδα της Μαγνησίας πήρε ακόμα τρεις βαθμούς (2-0) υποδεχόμενη τους Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League 1.

Σ’ ένα πρώτο μέρος με εξαιρετικό ρυθμό, οι Βολιώτες αξιοποίησαν τα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων (εμφανής η απουσία του Μπράμπετς), φτάνοντας σε δύο γκολ με τους Ντέλετιτς (26′) και Μπαριέντος (30′ πέναλτι). Κομβική εμφάνιση από τον Οζέγκοβιτς όντας μέσα και στα δύο τέρματα, με τον Πάολο Φερνάντες να ακολουθεί από κοντά. Οι Θεσσαλονικείς παρά το σχετικά καλό τους ξεκίνημα στο επιθετικό κομμάτι, εν συνεχεία όχι μόνο αντιμετώπισαν προβλήματα στο να βρουν διαδρόμους, αλλά δεν αξιοποίησαν ούτε το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 55′, λόγω αποβολής του Άλχο.

Έτσι, ο Βόλος ανέβηκε στην 3η θέση με 11 πόντους (όσους έχουν και οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ), αφήνοντας στην 5η θέση (10β.) τον Άρη. Ντεμπούτο Ενκουλού για τους «κίτρινους».

Εξαιρετικός ο ρυθμός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Άρης ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα επιθετικά στα πρώτα λεπτά, απειλώντας μάλιστα στο 5′ με φάση διαρκείας. Ο Εμπακατά έκανε ωραίο μπάσιμο στην περιοχή, πέρασε στον Νταμπό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα. Στην εξέλιξη, ο Ντέλετιτς έβαλε καίριο προβολή σε σουτ του Εμπακατά. Λίγο αργότερα (11′), ο Ιτούρμπε έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ουές απομάκρυνε πάνω στον Ντιόπ που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Βέβαια, ο Βόλος είχε αρχίσει ήδη να ισορροπεί. Στο 12′ Ο Ντέλετιτς βρήκε τον Οζέγκοβιτς στην «καρδιά» της περιοχής του Άρη, με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει ελάχιστα έξω. Οι Μανσίσι (17′) και Μανού Γκαρθία (18′) προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα για τους Θεσσαλονικείς, με την άμυνα των γηπεδούχων όμως να έχουν τις απαντήσεις.

Στο 19′ ο Μεθκίδα σέντραρε από δεξιά, ο Τσοκάνης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Ο Βόλος είχε αρχίσει να… προειδοποιεί κι εντέλει δικαιώθηκε με ένα «καυτό» πεντάλεπτο. Αρχικά στο 26′ ο Οζέγκοβιτς μπήκε στην περιοχή με υπέροχο πάρσιμο και τσίμπημα της μπάλας, με τον Κουέστα να αποκρούει αναιμικά το σουτ του. Όμως ο Ντέλετιτς ήταν στο σωστό σημείο για να πάρει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Μόλις τρία λεπτά αργότερα (29′), ο Μαζικού προέβη σε τραγικό λάθος -διατηρώντας χωρίς λόγο την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου (έφευγε πλάγιο και την έδωσε στον Φερνάντες)- και στα καπάκια έκανε… σάντουιτς τον Οζέγκοβιτς μαζί με τον Ντιόπ (αμφότεροι ανέτρεψαν από λίγο τον φορ του Βόλου). Ο Χρήστος Βεργέτης έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μπαριέντος να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει, παρά την μικρή επαφή που έκανε με την μπάλα ο Κουέστα.

Η απουσία του Μπράμπετς από κέντρο της άμυνας του Άρη ήταν εμφανής τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όσο και συνολικά στα μαρκαρίσματα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαινε και η ένταση, με τους Βολιώτες να ελέγχουν ωστόσο τον ρυθμό.

Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με διπλή αλλαγή, με τους Ενκουλού και Ματέο Γκαρσία να περνούν στις θέσεις των Πίρσμαν και Ντιόπ, αντίστοιχα και τον πρώτο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κιτρίνων».
Ωστόσο, ο Βόλος έδειξε να μην επηρεάζεται από τις αλλαγές, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ μόλις στο 47′. Βέβαια, το τέρμα -ορθώς- ακυρώθηκε για οφσάιντ, αφού στην αρχή ήταν εκτεθειμένος ο Οζέγκοβιτς. Σε μια φάση, όπου ξεχώρισε το τρομερό άδειασμα του Φερνάντες στον Ενκουλού.

Στο 55′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Βόλο να μένει με δέκα παίκτες. Ο Άλχο έκανε τάκλιν -χωρίς να φαίνεται να βρίσκει την μπάλα- στον Ιτούρμπε που έβγαινε ολομόναχος ενώπιον του Κλέιμαν, με τον Χρήστο Βεργέτη να του δείχνει την κόκκινη κάρτα. Ταυτόχρονα, ο Άρης είχε σημαντική ευκαιρία με φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την πολύ ωραία εκτέλεση του Πάλμα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Θεσσαλονικείς, όπως είναι λογικό, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, αδυνατούσαν να αξιοποιούσαν τη συνθήκη του παίκτη παραπάνω, μιας και δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους. Επιχειρούσαν κυρίως με τον Εμπακατά από δεξιά, με τον Κλέιμαν όμως να έχει απαντήσεις στις σέντρες του. Όπως έπραξε ο τερματοφύλακας του Βόλου και στο 67′, όταν -ύστερα από τρομερή απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Μανσίνι- έβαλε «στοπ» με τη βοήθεια κιόλας του οριζόντιου δοκαριού.

Στο 68′ ο Πάρντιου πέρασε τον Γκρέι αντί του Νταμπό, επιλέγοντας φουλ επίθεση για την ομάδα του, η οποία έπαιζε με 4-2-4 απέναντι στο 5-2-2 του Βόλου.
Όσο κι αν πίεζε ο Άρης, οι γηπεδούχοι ήταν καλά παραταγμένοι αμυντικά. Ουσιαστικά, οι καλές του στιγμές ήρθαν μαζεμένες στο φινάλε (90′), με το σουτ του Ζερβίνιο, την ακόμα απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μανσίνι και την προσπάθεια του Ενκουλού. Ωστόσο, ο Κλέιμαν ήταν ανίκητος, με το 2-0 να μένει μέχρι και το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Ουές – Τσοκάνης, Μπαριέντος – Πάουλο Φερνάντες, Μεθκίδα (64′ Ματίγια), Ντέλετιτς (70′ Πίρινεν) – Οζέγκοβιτς (85′ Κούτσιας).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (46′ Ενκουλού), Μαζικού – Νταμπό (68′ Γκρέι), Ντιόπ (46′ Ματέο Γκαρσία) – Μαντσίνι, Μάνου Γκαρθία, Ιτούρμπε (79′ Καμάτσο) – Πάλμα (74′ Ζερβίνιο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ