aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Θρύλος των ρεκόρ!

Τις βάσεις για νέα ρεκόρ στη Σούπερ Λίγκα έβαλε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην αναδείχθηκαν ακόμα πρωταθλητές, όμως μετά τη χθεσινή τους επικράτηση κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε την κανονική διάρκεια δεχόμενη μόλις τρία γκολ στους 13 αγώνες που έδωσε μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με μέσο όρο 0,23 γκολ ανά αγώνα και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στην Α’ Εθνική.

Επί εποχής Ερνέστο Βαλβέρδε τη σεζόν 2008/09 και τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχθεί 6 γκολ σε 15 εκτός έδρας ματς (με μέσο όρο 0,4).

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 8 σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ, αφού η τελευταία φορά που είχε παραβιαστεί η εστία του Ζοσέ Σα ήταν από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη του Πανιωνίου στις 23 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, βελτίωσε την αντίστοιχη προηγούμενη επίδοση που κατείχε μέχρι πρότινος ο Μπάλαζ Μέγερι από τη σεζόν 2012/13. Οκτώ σερί ματς μακριά από την έδρα του χωρίς να δεχθεί γκολ είχε και ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1969/70.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Μαρτίνς βρίσκεται κοντά στο στόχο να γίνει η πρώτη ομάδα στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος με μονοψήφιο αριθμό γκολ στο σύνολο! Αυτή τη στιγμή η κάτοχος του σχετικού ρεκόρ (με 12 γκολ σε 30 ματς και μ.ο. 0,4) είναι η ΑΕΚ της σεζόν 2017/18. Το απόλυτο ρεκόρ, ωστόσο, κατέχουν οι Πειραιώτες της σεζόν 1972/73 (όταν είχαν δεχθεί 13 γκολ σε 34 ματς και μέσο όρο 0,38).

Τέλος, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ως αήττητος, όμως το απόλυτο ρεκόρ θα γίνει αν δεν χάσει κανένα ματς και στη διαδικασία των πλέι οφ. Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες ομάδες που δεν είχαν χάσει σε κανένα ματς σε μία σεζόν είναι ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1963/64 και ο περσινός ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ